Inloop zeventigplussers

ZELHEM - Op donderdag 1 augustus staat de deur van het Leerhuys aan de Markt 2a in Zelhem vanaf 14.00 uur weer open voor de inloop, bedoeld voor mensen boven de zeventig, maar andere belangstellenden zijn ook welkom. Onder het genot van een kopje koffie of thee kan er weer gezellig worden bijgepraat.

Daarna wordt vaak een spelletje gedaan of een andere activiteit. Ook komt er wel eens iemand om iets moois te vertellen of te laten zien. Er kan af en toe ook worden geluisterd naar een verhaal in het Achterhoeks dialect , en soms worden er samen oude liedjes gezongen. Het is altijd weer een verrassing wat er op het programma staat.

De middag wordt zo rond 16.00 uur afgesloten met een mooi gedicht of klein verhaaltje.


IVN-wandeling bij Zelhem

ZELHEM - Het Heidenhoeksevloedgebied bij Zelhem staat in het middelpunt van de belangstelling bij de IVN-wandeling van zondag 4 augustus.

Gidsen van IVN de Oude IJsselstreek wandelen met 14 tot 16 uur door dit gebied en laten hun medewandelaars genieten van de bijzondere flora, zoals de klokjesgentiaan en parnassia. Ondanks dat het er nu ook erg droog is staan ze er toch. En heel misschien laat zich de boomkikker ook nog wel zien.

Opgave vooraf is niet nodig. Deelname is gratis, maar een kleine financiële bijdrage na afloop wordt dankbaar in ontvangst genomen. De start is vanaf de parkeerplaats hoek Jolinkdijk/Nijmansedijk in Zelhem. Info bij Stef Veldkamp, tel 06-50645358 of op onderstaande website.


ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek


Open avond Steenders Palet

STEENDEREN - De jaarlijkse expositie van het Steenders Palet wordt weer een vrolijke manifestatie van kleurrijke schilderijen. Met als extra: een feestelijke open avond op woensdag 7 augustus.

Het Steenders Palet bestaat tien jaar. Nu nog met drie dames uit Steenderen, die samen de schilderkunst beoefenen. Zij verrassen de toeschouwer met een eigen stijl en voorkeur voor expressie. Diny Boogman, Ali Klompenhouwer en Tineke Roorda hebben de liefde voor tekenen en schilderen vanaf hun kinderjaren ontwikkeld.

De aquarellen van Diny Boogman zijn altijd een lust voor het oog. Ali Klompenhouwer verrast met haar kleurige bloemenschilderijen naast vrolijke landschappen. Tineke Roorda weet met haar expressieve kleuren alledaagse landschappen tot kijken te vragen.
Door de vele invloeden gedurende hun ontwikkeling bij verschillende kunstenaars, heeft hun stijl zich ontwikkeld van impressionistisch tot meer gedurfd en expressionistisch. Van aquarel naar olieverf. De schilderijen hebben een warme en vrolijke uitstraling. Ze zijn figuratief, maar laten aan de kijker nog veel te vragen over. Landschappen en bloemen, koeien en kippen: hun omgeving is terug te vinden in hun werk.

De expositie in de Kapel van Bronkhorst duurt van 3 tot en met 9 augustus en is dagelijks geopend van 11.30 tot 17.00 uur. Op woensdag 7 augustus, tijdens het jubileumfeestje is de expositie te bekijken van 19.00 tot 21.00 uur. Tijdens de openingstijden is altijd tenminste één der kunstenaars aanwezig.