Film kijken in de buitenlucht. Foto: Jessica de Lepper
Film kijken in de buitenlucht. Foto: Jessica de Lepper

Film kijken in de buitenlucht

DOETINCHEM - De zomerse buitenfilms van het filmhuis de Gruitpoort zijn al jaren een traditie. Voor de zeventiende keer dit jaar vertoont de organisatie van het filmhuis films in de open lucht, films die een breed publiek zullen aanspreken. De toegang is gratis; dit wordt mogelijk gemaakt door een aantal sponsors.

Op 21 augustus wordt de film Free Solo vertoond in het Amphionpark. Rotsklimmer Alex Honnold wil zijn droom verwezenlijken. Hij wil zonder hulpmidddelen de rotswand El Capitan beklimmen. Een levensgevaarlijke missie, elk foutje kan fataal zijn. Bloedstollend spannend.

Op 22 augustus staat het grote scherm bij de IJsselkade/Friƻl, waar Green Book wordt gedraaid; een hartverwarmend, inspirerend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een concertpianist (Mahershala Ali) en zijn chauffeur/lijfwacht (Viggo Mortensen). Samen reizen ze door het zuiden van de Verenigde Staten, waar ze meermaals geconfronteerd worden met racisme en hun tegengestelde persoonlijkheden.

Op 23 augustus wordt bij Villa Ruimzicht het Buitenfilmfestival afgesloten met Bohemian Rapsody, de biografische muziekfilm over de rockband Queen, de snelle opkomst en het gigantische succes van de leadzanger Freddie Mercury. De succesvolste film van dit jaar kan men nog een keer in de open lucht zien.

De voorstellingen beginnen om 21.30 uur en zijn gratis toegankelijk, maar iedereen wordt verzocht zijn eigen stoel mee te nemen. Op 22 en 23 augustus is er halverwege de film een pauze en is er een bar aanwezig voor hapjes en drankjes.
Mocht het slecht weer zijn, dan worden de films in de Gruitpoort vertoond. Kijk voor meer informatie en exacte locaties op www. Gruitpoort.nl.