Inwoners kiezen voor plan Hessendaal op oude voetbalvelden

HOOG KEPPEL - In de periode van 11 tot en met 18 juli is inwoners van Hoog- en Laag-Keppel en Eldrik door de Dorpsraad gevraagd naar hun voorkeur over de toekomstige bestemming van de voormalige H&K-voetbalvelden in Hoog-Keppel. De inwoners van 18 jaar en ouder konden kiezen uit 3 opties: Zonnepanelen, Plan Hessendaal of anders.

Van de ongeveer 790 volwassen inwoners van de dorpen waren 434 personen in de gelegenheid de enquête in te vullen. Een deelnamepercentage van bijna 55 procent. 385 bewoners gaven daarbij aan te kiezen voor het integrale verbeterplan Hessendaal. Dat is bijna 89 procent van de inwoners die deelnamen aan de enquête. Zonnepanelen hebben de voorkeur van 18 inwoners (4 procent). Tenslotte gaven 31 inwoners (7 procent) aan een andere voorkeur te hebben. Deze bestemmingen varieerden van landbouwgrond, tot de bouw van een hotel of een ecologische tuin.

Draagvlak
Voorzitter van de Dorpsraad Keppel&Eldrik Johannes Arets is blij met de uitslag. "Allereerst ben ik blij dat zoveel mensen de moeite hebben genomen de enquête in te vullen. Dit geeft aan hoe betrokken onze inwoners zijn met het wel en wee van onze leefomgeving. Daarnaast ben ik natuurlijk bijzonder verheugd met de uitslag en de eenduidigheid daarvan."


Lees verder op pagina 9