Mirjam en Wilbert Berendsen bespelen orgels Lambertikerk

ZELHEM - Een uniek concert op 26 juli in de Lambertikerk in Zelhem: de beide orgels zullen tegelijkertijd bespeeld worden, door Mirjam en Wilbert Berendsen. De orgelklanken zijn te beluisteren van 15.00 tot 15.45 uur.

De zomerconcerten in de eeuwenoude Lambertikerk zijn al jaren bekend bij de liefhebbers van orgelmuziek. Op zes achtereenvolgende vrijdagmiddagen kan men luisteren naar bekende Nederlandse organisten. Zij stellen zelf hun programma samen waardoor ieder concert een heel eigen sfeer krijgt.
De concerten zijn laagdrempelig opgezet: het programma is zeer afwisselend, de uitvoeringen duren niet lang, en de toegang is gratis. Wandelaars en toeristen maar ook luisteraars die niet bekend zijn met orgelmuziek zijn van harte welkom in de mooie kerk. Op onderstaande website meer informatie over de orgelconcerten, over het van-Leeuwenorgel en over de Lambertikerk.

Mirjam Berendsen is sinds september 1999 is zij organist van de Protestantse Gemeente in Vorden. Verder is zij actief als begeleider van koren en solisten.
Wilbert Berendsen is cantor-organist van de Protestantse Gemeente Angerlo-Doesburg, waar hij de vaste bespeler is van het monumentale Walcker-orgel uit 1916. Wilbert heeft een bloeiende les- en concertpraktijk. Hij is ook dirigent van onder meer de Doetinchemse Bachvereniging.

Het resterende programma voor deze zomer is als volgt: 2 augustus Elske te Lindert; 9 augustus Willem Vonk; 16 augustus Wim Ruessink; 23 augustus Piet Cnossen.


www.lambertikerk.nl