Het bestuur van de Stichting Zelhemse Zomerfeesten v.l.n.r.: Gerjan Boenink, Arianne Huurman, Wilco Scholten, Lars Brinkman, Sjors Wentink, Marko Peppelman en Hans Doornink. Foto: Mirjam Rensink
Het bestuur van de Stichting Zelhemse Zomerfeesten v.l.n.r.: Gerjan Boenink, Arianne Huurman, Wilco Scholten, Lars Brinkman, Sjors Wentink, Marko Peppelman en Hans Doornink. Foto: Mirjam Rensink Foto:

Zelhemse Zomerfeesten komen eraan

Dit jaar één zaterdag feest in plaats van twee

Door Mirjam Rensink

ZELHEM - De Zelhemse Zomerfeesten staan weer voor de deur. Of eigenlijk het Zelhems Zomerfeest. In tegenstelling tot andere jaren is er dit jaar maar op één zaterdag feest en niet op twee zaterdagen. Maar die dag, zaterdag 27 juli, belooft wel een hele leuke te worden. Er is een braderie, een kindervrijmarkt en 's avonds een spetterende afsluiting door Q-music.

De reden dat er dit jaar maar een zaterdag feest is, is een hele trieste. Stichting de Zelhemse Zomerfeesten wil de reden wel vertellen, ook omdat er op social media veel negatieve reacties zijn te lezen op dit besluit. Arianne Huurman van de Stichting Zelhemse Zomerfeesten legt het uit. ''In maart is Wilbert Sinderdinck na een kort ziektebed overleden. Behalve een fantastisch mens, hebben wij in Zelhem ook een van de enthousiaste aandrijvers van de Zelhemse Zomerfeesten verloren. Wilbert regelde altijd van alles voor het evenement en samen met zijn vrouw Ellen sponsorde hij ook altijd de muziek voor een van de twee avonden. We hadden Q-music the Party al geboekt voor een van de twee avonden. Het was niet meer mogelijk om hen te verzetten en ook niet om op korte termijn nog een andere band en feestavond te organiseren. We vinden het heel jammer dat 27 juli voor veel mensen een lastige datum is, omdat het midden in de zomervakantie van veel Zelhemmers valt. Volgend jaar hopen we weer twee dagen en avonden te organiseren, zodat veel meer Zelhemmers naar de Zomerfeesten kunnen komen.''

Het programma voor de 27ste zit vol met leuke dingen voor jong en oud. De braderie begint om 11.00 uur en eindigt 's avonds om 20.00 uur.


Lees verder op pagina 5