Orgelconcerten Lambertikerk

ZELHEM - De zomerconcerten in de eeuwenoude Lambertikerk in Zelhem zijn al jaren bekend bij de liefhebbers van orgelmuziek. Op 6 achtereenvolgende vrijdagmiddagen kan men luisteren naar bekende Nederlandse organisten. Dennis Vallenduuk trapt af op 19 juli. Aanvang 15.00 uur.

Zij stellen zelf hun programma samen. Ieder concert krijgt zo een heel eigen sfeer. De concerten zijn laagdrempelig opgezet : het programma is zeer afwisselend, de uitvoeringen duren niet lang, en de toegang is gratis. Ga naar lambertikerk.nl voor meer informatie.

Programma
19 juli Dennis Vallenduul, 26 juli Mirjam& Wilbert Berendsen, 2 augustus Elske te Lindert, 9 augustus Willem Vonk, 16 augustus Wim Ruessink en 23 augustus Piet Cnossen.

Dennis Vallenduuk
Dennis Vallenduuk (1974, Lichtenvoorde) begon op 9-jarige leeftijd met pianolessen bij Godfried Nijs, bij wie hij op 15-jarige leeftijd ook orgellessen nam. In 1992 kreeg hij zijn eerste benoeming als organist in de Bonifacius- en Ludgerparochie te Lichtenvoorde. Hij studeerde orgel aan het conservatorium van de Saxion Hogeschool Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Tevens studeerde hij kerkmuziek bij o.a. Jeroen de Wit en kreeg hij koordirectielessen van Kees Stolkwijk. Ook volgde hij improvisatielessen bij Hayo Boerema te Rotterdam.

In 2007 won hij het Nationaal Improvisatieconcours in het Orgelpark te Amsterdam, in 2008 nam hij deel aan het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem. Sinds 2014 is hij als organist verbonden aan de Plechelmusbasiliek te Oldenzaal.