Zomeravond- fietstocht

HALLE - Op dinsdag 16 juli organiseert Halle's Belang haar traditionele zomeravondfietstocht. Er zal weer een mooie route van ongeveer 30 kilometer worden uitgezet. Er kan worden gestart van 18.00 tot 19.00 uur vanaf Partycentrum Nijhof te Halle, tevens het eindpunt. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar fietsen gratis mee.

Halverwege is er een pauze met een gratis consumptie. Aan het einde van de tocht is er voor elke deelnemer nogmaals een gratis consumptie. In de directe omgeving van het start- en eindpunt is parkeergelegenheid voor auto's aanwezig.


hallesbelang.nl


NSGK zoekt collectant

HUMMELO/KEPPEL - Met pijn in het hart neemt NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) afscheid van Anke Ebbers. Na 13 jaar enthousiaste inzet van Anke en haar gezinsleden voor de jaarlijkse collecte in Hummelo en Keppel is het tijd om het stokje aan een opvolger over te dragen. Wie volgt haar op voor de collecte dit jaar in de week van 11-16 november? Collectanten kunnen zich melden via Rie Flach, regiocoördinator Oost-Nederland: via rflach@nsgk.nl of 06 - 333 199 45.


Zelhem is alert

"Hé, klopt dat wel?". "Gaat het wel goed?"

Wij, woonachtig in Zelhem, hebben een dochter van 16 jaar die in het weekend regelmatig 's avonds haar vrienden opzoekt in Doetinchem. Dit doet ze op de fiets. De terugweg fietst 'de man des huizes' haar tegemoet, omdat het niet verantwoord is haar alleen over straat te laten gaan.

Nu is het twee keer voorgekomen dat we zelf in Doetinchem waren met de auto toen zij naar huis wilde. Dus zij op de fiets en wij met de auto erachter.

De eerste keer dachten we maar binnendoor te gaan om andere weggebruikers niet te storen. De hele weg bleef ons echter een auto achter volgen. De auto passeerde ons niet als we daar de ruimte voor gaven. Eerst dachten we; 'wat wil diegene?', maar langzamerhand dachten we te begrijpen wat er aan de hand was. "Hé, klopt dat wel". Zelhem is alert! De tweede keer dachten we toch maar over de grote weg te gaan. Zij op het fietspad , wij ernaast met de afspraak dat als er een auto aan kwam we de eerste zijweg weer op haar zouden wachten. Zo gezegd zo gedaan. De eerste auto haalde ons in, maar ging vervolgens langzaam voor ons rijden en sloeg de eerste af-weg in. De man stapte uit en sprak onze dochter aan: 'gaat het wel goed?'.

Waarop onze dochter antwoordde: 'ja hoor het zijn mijn ouders.' Wij stopten ook, lampje aan, raampje open: 'wij zijn haar ouders hoor'.

Bedankt oplettende Zelhemmers! Zelhem is alert en dat voelt goed voor ons als ouders, maar ook voor onze dochter.

Tonnie & Gerlinda Ebbers
uit Zelhem