De schutterskoning met zijn koningin, de jeugdkoning en mede-feestvierders. Foto: PR
De schutterskoning met zijn koningin, de jeugdkoning en mede-feestvierders. Foto: PR Foto:

Viering 75-jarig bestaan van
buurtvereniging De Heidenhoek

HEIDENHOEK - Drie dagen feest in de beste traditie: daarmee vierde de buurtvereniging De Heidenhoek het 75-jarig bestaan.

Het was op de vrijdagavond al gezellig druk op de receptie die voor alle leden was georganiseerd. Henk Boeyink gaf een kleine lezing over de geschiedenis van de buurtvereniging. Aansluitend barstte het feest los met de Paloma's die wel een feestje kunnen bouwen. Tot in de late uurtjes werd er meegezongen en polonaise gelopen.

Zoals elk jaar wordt op de zaterdag de koning binnengehaald en zo geschiedde ook deze keer. Onder de grote parachute, die opgezet was om de zon geen spelbreker te laten zijn, vermaakten de kinderen zich vervolgens uitstekend tijdens de kinderspelen. Tot zijn eigen verbazing werd Joep Faasse uit Gaanderen uitgeroepen tot jeugdkoning. Het vogelschieten voor de groten was toen al in volle gang en tegen het eind van de middag werd Henk Boeyink voor het eerst in zijn eigen geschiedenis schutterskoning van de Heidenhoek.
Door de zwoele temperatuur 's avonds deed de sfeer, die door De Bankdirecteuren werd neergezet, denken aan een festival. Door de buitenlucht, goede sfeer, koel bier en een geweldige band liet deze zaterdagavond een onuitwisbare indruk achter op alle 'festivalgangers'.
Ook de nieuwe zondagse traditie het weidevolleybaltoernooi, verliep geweldig. Tien teams hadden zich opgegeven en in uiterst sportieve sfeer met veel toeschouwers werd het team De Brakkies de terechte winnaar.

Onder de grote parachute was het goed feesten. Foto: PR