Spelers van het openluchtspel Hummelo. Foto: PR
Spelers van het openluchtspel Hummelo. Foto: PR

Voorverkoop Openluchtspel Hummelo gestart

HUMMELO - De voorverkoop van entreebewijzen voor het openluchtspel in Hummelo dat op 16, 17, 21, 23 en 24 augustus wordt opgevoerd op aan de Spalderkamp is maandag 1 juli gestart. Dit jaar brengt Stichting Openluchtspel Hummelo 'Het Enghuizen' het stuk 'Niks is wat ut lik'.

Het stuk, een klucht geschreven door Henk Straalman, speelt begin deze eeuw en vertelt het verhaal over drie generaties die samen een typisch familiebedrijf runnen. Naast het bedrijf wonen buren die soms wat moeite hebben met de werkzaamheden van het bedrijf. Dit zorgt voor allerlei komische en verdachte situaties. Het stuk dat wordt gespeeld is een komisch, luchtig stuk, waarbij het nodige te lachen valt. Een aantal situaties zijn herschreven, zodat het een 'Hummels' tintje heeft.

Voorverkoopadressen: Spar en Huys 1810 in Hummelo en Welkoop in Toldijk. Via de website kunnen ook kaarten besteld worden.


www.openluchtspel-hummelo.nl


Uitslag publieksprijs en prijswinnaar fotowedstrijd Kunstwandelroute

HUMMELO - Tijdens de Kunstwandelroute 2019 – georganiseerd door Het Web, Kunstenaarsnetwerk te Doetinchem - zijn door het publiek dit keer 785 kaartjes ingevuld met de persoonlijke keuzen voor de drie beste kunstwerken op de route. Daaruit is voor alle 35 werken een volgorde berekend. Op donderdagavond 4 juli vond in Restaurant De Gouden Karper in Hummelo de prijsuitreiking plaats.

Daar is bekendgemaakt, dat het werk met de titel 'Gezwam' van Fieke Jolink uit Hummelo de eerste plaats heeft gekregen, met een puntentotaal van 485. Ook werd door de heer van Rechteren, eigenaar van het landgoed Enghuizen, weer een kaartje getrokken. De invuller van dit kaartje krijgt een dinerbon van De Gouden Karper ter waarde van 100 euro thuisgestuurd.

Door Petra Huesschen van Kunst of Art is aan de winnaar van de fotowedstrijd, Marielle Freeman uit Houten, de eerste prijs, een kunstvaas van Richard Price, uitgereikt. Elsa Wossink uit Varsseveld heeft de prijs van de kinderpuzzeltocht gewonnen.

De organisatie kijkt, met ruim dertienduizend bezoekers, terug op een succesvolle twintigste editie en laat weten dat er van diverse kanten lovend werd gesproken over de kwaliteit van de kunstwerken.

Petra Heusschen van Kunst of Art overhandigt vaas aan Marielle Freeman, winnaar fotowedstrijd. Foto: PR
Kunstwerk van Fieke Jolink won de publieksprijs. Foto: Hans de Vos