Opening park De Braamberg

Een parkje dat eigenlijk de naam park niet mocht dragen. Onkruid en hondendrollen voerden de boventoon. Een paar mooie oude bomen, verder geen lief of loof. Totdat een aantal jaren terug Irene Peters zich het lot van dit groene vlekje aantrok, een aantal omwonenden mobiliseerde en zo zag een burgerinitiatief c.q. een werkgroep het daglicht. Er werd contact met de gemeente gezocht om te zien wat de mogelijkheden waren, wat zij ons konden bieden. Een ietwat moeizaam gestart traject verliep gaandeweg soepeler. Aan het einde van de rit kunnen we constateren dat ons wensenlijstje grotendeels is gehonoreerd.

Als je Drempt binnen komt wordt je blik als vanzelf naar rechts getrokken, naar die groene oase, waar de monumentale bomen nu wel een eenheid vormen met de jonge aanplant, de diverse perken die al beginnen te kleuren, de mooie paden en het stoere parkmeubilair. Een waardige entree.

Ons stond een plek voor ogen waar kinderen graag spelen en wandelaars, fietsers en inwoners kunnen recreëren en dat is gelukt! Heel fijn dat een groeiend aantal hondenbezitters de rommel van hun viervoeters opruimen.

We blijven als werkgroep actief: we zorgen zelf voor het onderhoud van het park, de gemeente neemt het gras maaien voor haar rekening. Volgend jaar zal de pluktuin gerealiseerd worden, waarin tevens een insectenhotel een plaats gaat krijgen. Van de Bomenstichting is ons nog een boom toegezegd en de gemeente zal een cadeau aanbieden voor het park.

Opening
Op 29 juni om 13.00 uur wordt het park officieel en feestelijk geopend. Wij hopen u dan ook te treffen om samen te kunnen klinken op park De Braamberg, een plek voor alle Dremptenaren.

Werkgroep De Braamberg


Monicadag Hofhuus

VARSSEVELD - Zondag 7 juli aanstaande bij het Hofshuus te Varsseveld vindt weer een Monicadag plaats. Ook dit jaar is de organisatie in handen van de Varsseveldse Akkordeon Vereniging samen met stichting 'Het Hofshuus'. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen tenten geplaatst worden.

Inmiddels hebben zich weer vele groepen aangemeld zoals Pluckermuzikanten uit Dinxperlo, Gies'n Taler Mander, Spölluu uit Dinxperlo, Die Halden Steier, DHC Doetinchem, Dorpsmonica's uit Velden,Die Bocholter Vielharmonicas,De Ahof Aalten, Duo DiJon en Steiergroep Lochem

Bezoekers, die zelf graag willen spelen, zijn natuurlijk ook van harte welkom. Voor deze vrije spelers is er ruimte genoeg, de podiumplekken zijn helaas vergeven. Ook zijn de nodige stands aanwezig om de inwendige mens te versterken. Evenals vorig jaar zullen nu ook weer bolussen gebakken worden in de oude bakoven, welke nog gestookt wordt op takkenbossen.

De locatie is Het Hofshuus, Leemscherweg 24 te Varsseveld en de aanvang is om 11.00 uur. De entree bedraagt 5 euro per persoon. Meer informatie via website of telefoon.


vav-accordeon.nl

06 - 103 681 40