De deelnemers van zorgboerderij De Mettemaat en De Edelingen. Foto: PR
De deelnemers van zorgboerderij De Mettemaat en De Edelingen. Foto: PR

Dagje dierentuin met een vliegshow

HENGELO/ZELHEM - Op dinsdag 11 juni was het alweer zover, het jaarlijkse dagje uit van Zorgboerderij De Mettemaat en De Edelingen. De voorspellingen waren goed, en iedereen was goed gehumeurd dus dat beloofde een leuke dag te worden.

De dag begon op de boerderij met een kop koffie en een lekkere koek om vervolgens met verschillende auto's naar Dierenpark Zie-Zoo in Volkel te gaan. Hier hebben ze geluncht en daarna in verschillende groepen door het park gelopen. Iedereen kreeg een plattegrond en op die manier konden ze alle dieren zien. De jonge beertjes en jonge tapir waren favoriet. Dierenpark Zie-Zoo ligt naast vliegbasis Volkel waar ze aan het oefenen waren voor de Luchtmacht dagen en zo hadden ze er een gratis vliegshow bij. Dit maakte op een aantal van de groep grote indruk. In het dierenpark stonden de dierenverzorgers hen te woord voor allerlei vragen. Tot slot kregen ze een 'kriebelkwartier' waar ze uitleg kregen over een stinkdier en een beverrat en deze ook mochten aaien. Tot slot een lekker ijsje. De dag werd afgesloten bij Wereldrestaurant Atlantis in Arnhem. Na een geslaagde dag werd iedereen weer thuis gebracht


Ondertekening convenant Méér Muziek in de Klas

DOETINCHEM - De Achterhoekse schoolbesturen, gemeenten, muziekverenigingen en muziekscholen tekenen op donderdag 27 juni om 11.00 uur een convenant in Schouwburg Amphion in Doetinchem. Naast maar liefst 350 basisschoolleerlingen zijn de wethouders van de Achterhoekse gemeenten hierbij aanwezig, Jantien Westerveld (directeur Méér Muziek in de Klas) en Joop van den Ende (ambassadeur Méér Muziek in de Klas).

In het convenant spreken de partners de ambitie uit om samen zorg te dragen voor goed en duurzaam muziekonderwijs voor alle basisschoolleerlingen in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Dat betekent dat 22.461 kinderen in 2022 weer structureel muziekonderwijs krijgen op school.

Feestelijk programma
De feestelijke ondertekening wordt ondersteund met een programma vol muziek door en voor kinderen. Onderdelen van het programma zijn onder meer interactieve optredens voor de kinderen van GelderVesteband Playground, Stef Woestenenk, het Jeugdorkest van vereniging Psalm150 met het Spelenderwijsorkest, aanstormende talenten YoMama! en John Sonderen.

Werksessies
Na het zaalprogramma zijn er werksessies (van 13.00 tot 14.00 uur) over publiek-private samenwerking ten behoeve van duurzaam muziekonderwijs. Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal is gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Eerder werden er convenanten getekend in Zeeland, Limburg, Friesland, De Liemers, Zutphen- Lochem e.o., Losser en de stad Groningen. Het programma is opgezet door de stichting Méér Muziek in de Klas, een landelijke stichting die ervoor wil zorgen dat alle 1,6 miljoen kinderen op de basisschool structureel muziekonderwijs krijgen. Kijk voor meer informatie op: www.meermuziekindeklas.nl.


Twintig jaar Catharinastraat

DOETINCHEM – Het is dit jaar precies twintig jaar geleden dat de gezelligste winkelstraat in het hart van Doetinchem werd geopend. Om deze reden vieren de winkeliers aan de Catharinastraat en Walstraat gezamenlijk een driedaags feest. De beide straten zijn 28, 29 en 30 juni versierd met 130 kleurrijke paraplu's en de vlaggen hangen uit. Gestart wordt op vrijdag 28 juni met 'Dolle Kinderpret'. Leuke kinderactiviteiten, zoals een grabbelton, bellenblazen en spectaculaire straatartiesten. In de zweefmolen kunnen de kinderen lekker gratis zweven en worden getrakteerd op een ijsje. De zaterdag heeft een muzikaal tintje. Gezellige muziek van dweilorkest 'Tied Zat'. En wie jarig is trakteert: koffie met gebak. Naast de kinderactiviteiten is er een Living Statues Contest voor jong en oud. 'Lekker Swingen' is de titel op zondag 30 juni. Winkelen onder het genot van fijne muziek met een hapje, een drankje en gratis ijs voor kinderen! Swingen met de supercoverband Greenlight en als hoogtepunt de Living Statues met een groot aantal professionele statue acts. Tijdens het driedaags programma zijn er vele prijzen te winnen. Meer informatie op Facebook: CatharinaWalstraatDoetinchem en LivingStatuesDoetinchem.