In de voormalige bloemenwinkel komt het nieuwe café van Bart van London en Maarten Oosterink. Foto: eigen foto
In de voormalige bloemenwinkel komt het nieuwe café van Bart van London en Maarten Oosterink. Foto: eigen foto

In Zelhem gaat 't Praatje rond...

ZELHEM - Het ondernemersduo Bart van London, bekend als de kapper van Zelhem, en Maarten Oosterink openen in augustus een nieuw café in hartje Zelhem op de Markt. Het centrum dat al een levendig horeca-aanbod kent, krijgt er een plek bij waar Zelhemmers terecht kunnen voor een praatje, kop koffie en/of een drankje met borrelhapje. Bart en Maarten hopen medio augustus het publiek in hun nieuwe café te mogen verwelkomen.

Toen bekend werd dat het pand en de prachtige locatie midden in het centrum op het marktplein te huur kwam, twijfelden Bart en Maarten geen moment. Bart: "Dit is de perfecte plek om het horeca-aanbod uit te breiden met een nieuw café. We hebben een supergezellig centrum met Het Witte Paard, De Groes, het Proeflokaal, Attraverso en De Smoks. Plekken waar je heerlijk kunt zitten en lekker kan eten.

Medio augustus opent het nieuwe café zijn deuren

Wij willen dit graag uitbreiden met een plek waar onze gasten kunnen afspreken om alleen even iets te gaan drinken. Een laagdrempelige plek midden in het centrum voor een drankje en gezellig praatje."

Café 't Praatje zoals de nieuwe zaak gaat heten, is er voor iedereen die zin heeft om er even tussenuit te zijn. Om af te spreken met elkaar of om anderen te ontmoeten voor een gezellig praatje. Maarten vertelt: "Wij willen graag een gemoedelijke en gezellige sfeer creëren met een gevarieerd aanbod aan dranken en borrelhapjes. Het assortiment zullen we proberen zoveel mogelijk af te stemmen op het aanbod van lokale leveranciers. Wij zijn trots op deze regio en op Zelhem in het bijzonder. Dit laten we graag zien in ons café."

Op 1 juni hebben Bart en Maarten de sleutel ontvangen van het pand en is er direct gestart met de verbouwing. Café 't Praatje opent medio augustus haar deuren.



Greet Peters en Henk Kempers exposeren bij Smedekinck

ZELHEM - Bij Museum Smedekinck is van 11 juni tot en met 22 augustus een expositie van schilderijen van Greet Peters en houten beelden van Henk Kempers te zien. Beide exposanten wonen in Zelhem.

Greet Peters (53) leerde het op klassiek ambachtelijke wijze schilderen op de schilderschool van Marian Merk in Hummelo. Ze schildert het liefst met olieverf, omdat deze de diepte van de kleuren goed weergeeft. Henk Kempers (68) maakt al ruim 15 jaar beelden van hout. Henk gebruikt voor zijn beelden alles wat maar mooie nerven heeft. Hij ziet overal wel wat in en wat hij in zijn hoofd heeft, kan hij maken.

Het werk van Greet en Henk is tijdens de expositie te bezichtigen in De Stal van Museum Smedekinck. Voor openingstijden zie de website.


www.museumsmedekinck.nl