V.l.n.r.: voorzitter Wouter Luimes, Jan Hemink en Appo Janssen. Foto: Eric Legters
V.l.n.r.: voorzitter Wouter Luimes, Jan Hemink en Appo Janssen. Foto: Eric Legters

Kerstbomenactie-coördinatoren nemen afscheid

ZELHEM - Medio vorig jaar deelden Appo Janssen en Jan Hemink het bestuur mede dat zij in 2020 wilden stoppen als coördinatoren van de jaarlijkse Zelos kerstbomenactie. Zes andere Zelos leden gaan hun taken overnemen. Tijdens een bijeenkomst werden de heren bedankt voor hun inzet en werden de nieuwe coördinatoren voorgesteld.

Dat dit moment van stoppen een keer zou aanbreken was onvermijdelijk, aangezien zowel Appo als Jan al 'sinds mensenheugenis' deze Zelos-actie hebben gecoördineerd en daarin ook heel veel werk hebben verzet. Aangezien deze actie gerust mag worden beschouwd als één van de financiële levensaders van Zelos besloot het bestuur er alles aan te doen om volwaardige opvolgers voor beide heren te vinden.
Uit de gesprekken met de Zelos-leden kwam naar voren dat alles in het werk gesteld moest worden om deze actie te behouden en dat men daar ook medewerking aan wilde verlenen. Ook werd duidelijk dat er wel bereidheid was om de coördinerende werkzaamheden van Appo en Jan over te nemen, maar dan wel in commissie verband zodat de werkzaamheden verspreid konden worden over een aantal leden.

Het bestuur heeft deze adviezen opgevolgd en het resultaat daarvan is dat de werkzaamheden van Appo worden overgenomen door Ron Wassink, Ap Regelink, Rob Dijkstra en Peter Kuiperij. Voor de functie van Jan Hemink zijn Cynthia Heinen en Linda Sloetjes bereid gevonden zijn werkzaamheden over te nemen.
Zowel Appo als Jan hebben zich bereid verklaard de komende jaren hun opvolgers te willen inwerken en daarnaast blijven ze ook uitvoerende werkzaamheden verrichten in deze actie.

Om de nieuwe coördinatoren voor te stellen aan alle veertig medewerkers van de kerstbomenactie werd er een bijeenkomst georganiseerd. Voorzitter Wouter Luimes sprak de nieuwe coördinatoren toe en bedankte hen voor de bereidheid deze klus te willen oppakken. Wouter nodige vervolgens Appo en Jan uit om naar voren te komen en bedankte beiden voor al hetgeen zij met deze actie voor Zelos hebben gedaan.
Als dank hiervoor ontvingen beiden een fraaie plaquette, een attentie en een bos bloemen.

Onder het genot van een hapje en een drankje was er daarna alle gelegenheid om na te praten en alvast plannen te maken voor de actie van 2019.