Buurt- en toneelvereniging De Meene. Foto: PR
Buurt- en toneelvereniging De Meene. Foto: PR Foto:

'Wat een peerdespul' in De Meene

ZELHEM - Buurt- en toneelvereniging De Meene zal ook in 2019 weer een openluchtspel uitvoeren met ditmaal in de hoofdrol twee vrijgezelle broers en hun melkveeboerderij. Tenminste, voor zolang er nog melkvee zal rondlopen.

Waar de ene broer een enthousiaste koeienliefhebber is, heeft de andere vooral wat met paarden. Maar de traditie van het familiebedrijf telt zwaar. En als dan ook nog de paarden liefhebbende broer op een dag een stoeterij wil beginnen, duurt het niet lang of de bom barst. Dat komt niet in het minst door de knecht die door de plaatselijke dominee bij de broers aan een baan is geholpen. Voeg hierbij de komst van een tweetal jonge dames die als stalhulp op de stoeterij aan de slag willen plus de twee op geld beluste oudere zusters en de problemen liggen werkelijk voor het oprapen.

Blijspel in de sfeer van de jaren 60

Het oorspronkelijke voor toneelpodium geschreven blijspel is door regisseur Sander van Voorst omgeschreven naar een openluchtspel. De spelers kunnen zich dan ook uitleven met alle gewoontes en gebruiken uit de jaren 60. De spelersgroep kan dit jaar rekenen op vele figuranten. Ook het rijdend materiaal uit die tijd is volop aanwezig.

De openluchtvoorstellingen zullen rond het tweede weekend van juli plaatsvinden in buurtschap De Meene te Zelhem en zijn voor iedereen toegankelijk. De locatie is wederom bij 'De Boerderij' aan de Meeneweg 4 en de toegangskaarten zijn vanaf juni in de voorverkoop gegaan.

Voor meer informatie, zie de website.


www.meene.nl

In de hoofdrol twee vrijgezelle broers en hun melkveeboerderij. Foto: PR