De rondleiders vertellen over de vestingsgeschiedenis en natuur. Foto: PR
De rondleiders vertellen over de vestingsgeschiedenis en natuur. Foto: PR Foto:

Vestingwandeling naar de Hoge Linie

Een twee uur durende wandeling op zaterdag 15 juni

DOESBURG - De volgende Vestingwandeling van dit jaar naar de Hoge Linie vindt plaats op zaterdag 15 juni, vertrek om 10.00 uur vanonder het viaduct bij de Panovenweg te Doesburg. Men dient zich vooraf op te geven (uiterlijk tot vrijdag 15.00 uur) bij Streekmuseum De Roode Tooren.

Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. Hiervan kan men uitgebreid genieten en kennis nemen. De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen het opkomend groen zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk zichtbaar. De rondleiders zullen over een en ander, waaronder de vestinggeschiedenis en natuur, uitgebreid informeren.

Het unieke, historische monument is ook als natuur- en stiltgebied van grote waarde

De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden ook dit jaar weer georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt Doesborgh. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.

Aan deelname aan de Vestingwandeling zijn geen kosten verbonden. De volgende wandelingen zijn op 7 september en 12 oktober.


0313 - 474 265

museum@deroodetooren.nl.