De jaarlijkse rommelmarkt van muziekvereniging Euterpe. Foto: Annie Basters
De jaarlijkse rommelmarkt van muziekvereniging Euterpe. Foto: Annie Basters

Topprestatie geleverd door vele
vrijwilligers op rommelmarkt Euterpe

HALLE - Zaterdag 1 juni organiseerde muziekvereniging Euterpe voor de 19e keer haar jaarlijkse rommelmarkt. In 2001 bedacht de adviescommissie van Euterpe om een rommelmarkt te houden, met als doel natuurlijk om de kas van de vereniging te spekken. Er werd een markt georganiseerd bij het pand van de familie Polman, de voormalig coöperatie aan de Halseweg. Na enkele jaren van succes groeide de markt daar uit haar jasje en werd in 2006 een nieuwe locatie gevonden bij de familie Dünnebach in Halle-Nijman. Toen had men nog niet kunnen bedenken dat deze markt zou uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend evenement op de zaterdag na Hemelvaart met naamsbekendheid in de wijde omgeving.

Het succes van deze markt is te danken aan de topprestatie die geleverd wordt door alle vrijwilligers. De leden van de adviescommissie van Euterpe zijn al het hele jaar bezig met het inzamelen, sorteren, schoonmaken of repareren van gebruikte, en soms zelfs nieuwe, spullen. Tijdens de markt zelf zijn er nog eens vele extra vrijwilligers nodig. Natuurlijk voor de verkoop van de spullen, maar ook parkeerwachten, EHBO-ers, kassamedewerkers en bakdames kunnen niet gemist worden. Heel bijzonder is het dan ook dat het ieder jaar weer lukt om de bijna 150 benodigde vrijwilligers bij elkaar te krijgen. Tegen het einde van de winter worden mensen gebeld of ze op de zaterdag na Hemelvaart weer tijd en zin hebben om te komen helpen. Sommigen hebben binding met de vereniging, maar sommigen ook helemaal niet. Sommigen zijn al geruime tijd gepensioneerd, en sommigen gaan nog naar school. En toch is iedereen bereid om de muziekvereniging te helpen om de rommelmarkt tot een succes te brengen.

De muziekvereniging kijkt terug op een zeer geslaagde rommelmarkt. Er waren opnieuw meer bezoekers dan vorig jaar. Er waren zelfs buitenlandse bezoekers uit België en Duitsland en ook mensen uit Friesland hebben de rommelmarkt weten te vinden. De kas van de vereniging is goed gespekt, het was prachtig weer en er werden heel wat positieve reacties ontvangen. Vele bezoekers gingen tevreden huiswaarts met hun nieuwe aanwinsten.

Dankzij al deze vrijwilligers en de familie Dünnebach kan volgend jaar de twintigste editie van de rommelmarkt worden georganiseerd. Noteer zaterdag 23 mei 2020 alvast in de agenda.