Veelvoudige titelverdedigers. Foto: R. Nijland
Veelvoudige titelverdedigers. Foto: R. Nijland Foto:

Zelos Jumbo Hollak
stratenvoetbaltoernooi

ZELHEM - Zaterdag 1 juni: een prachtige zonnige dag. Prima omstandigheden om het Zelos Jumbo Hollak stratenvoetbaltoernooi te spelen. Er hadden zich bijna 40 teams opgegeven waaronder 4 teams in de Abraham-klasse en de anderen bij de Recreanten.

Natuurlijk waren de dames ook goed vertegenwoordigd. Zo won het damesteam De Betere Helft de sportiviteitsprijs. De finale in de Abraham-klasse werd beslist door strafschoppen. Winnaar: Veelvoudig titelverdediger op hoge leeftijd. Tweede werd hier de Lappenmand brigade. Bij de recreanten werd de troostfinale ook beslist door strafschoppen. AVV Fit won van de Meene. Ook de finale werd door strafschoppen beslist. Hangover'96 won hier van Alle ballen op Opa. In totaal werden er 96 wedstrijden gevoetbald met een totaal aantal doelpunten van 242. Na afloop van de prijsuitreiking werd er nog lang genoten van de muziek (dj), de tap en de barbecue. Een geslaagde dag met dank aan de organisatie, EHBO, scheidsrechters, bedienend personeel en sponsor Jumbo Hollak.


Avondwandeling Ulenpas en Hekenbroek

DREMPT - Op donderdagavond 6 juni leiden gidsen van IVN Oude IJsselstreek, liefhebbers van natuur en landschapsgeschiedenis door de bossen van het Hekenbroek. Door de afwisseling van bos, akkers, weilanden, poelen en sloten is er veel moois te zien.

Het Hekenbroek is een verrassend en uniek natuurgebied. Het is een bosgebied ontstaan op rivierklei. Dit komt in Nederland niet veel voor. Door de bijna ondoordringbare kleilagen, blijft de bodem erg vochtig, waardoor een interessante vegetatie kon ontstaan. Dus passend schoeisel is aanbevolen. Opgave vooraf is niet nodig. Deelname is gratis, een kleine financiƫle bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld. Start: Wijnboerderij 't Heekenbroek, Tellingstraat 7 te Drempt. Aanvang: 19.00 uur. De wandeling duurt tot ongeveer 21.00 uur. Nadere inlichtingen: Wim van den Brink, tel. 06-46124629 of op www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Hangover96 winnaar Recreanten. Foto: R. Nijland
Damesteam De Betere Helft won de sportiviteitsprijs. Foto: R. Nijland