De officiële opening. Foto: PR
De officiële opening. Foto: PR Foto:

Opening groenere speelplek

HUMMELO - Manuela van Rooij startte in april 2018 het plan voor een groenere en uitdagende speelplek voor kinderen van de obs de Woordhof in Hummelo. Op dinsdag 21 mei vond de officiële opening plaats, waarbij alle kinderen van de Woordhof aanwezig waren. Stine Visscher leerling en dochter van wijlen Manuela van Rooij mocht het lint doorknippen onder toeziend oog haar vader Remmelt en directrice Martine Merkx.

Er werd een werkgroep gestart en afgelopen voorjaar gestart met de uitvoering hiervan, Harm Veeneman en Tim Hagen wilgenkunstenaar maakte drie grote wilgentenenhutten en legde hiervoor drainage aan. Loonbedrijf Smeitink nam de grondwerkzaamheden op zich, Bohyl boomverzorging, sponsorde houtsnippers en Landbouwmechanisatie bedrijf Pelgrom leverde de tuinslangen en sproeiers, bij Groeiend Groen uit Kilder werd de beplanting besteld. In twee weken tijd gingen de vrijwilligers waaronder een groep ouders aan het werk, en daarna werd er flink wat gesproeid in verband met de droogte.


Fietstocht Veldhoek

VELDHOEK – Volksfeestcommissie Veldhoek houdt zondag 2 juni haar jaarlijkse fietstocht. Start en finish zijn bij het Verenigingsgebouw Veldhoek achter de voormalige basisschool Veldhoek aan de Kapersweg 4 in Ruurlo. Starten kan men tussen 13.00 en 13.30 uur. Na afloop van de fietstocht is er gelegenheid om na te praten.