V.l.n.r : Hans Siemes en Ans Elderman (beiden Keppelse Golfclub), Wil de Geest, Harm Rijks, Ineke Nusselder, Roel Janssen, Theo Koele. Gehurkt Tom van Buul (Keppelse Golfclub) en Bertie Ledeboer . Foto: PR
V.l.n.r : Hans Siemes en Ans Elderman (beiden Keppelse Golfclub), Wil de Geest, Harm Rijks, Ineke Nusselder, Roel Janssen, Theo Koele. Gehurkt Tom van Buul (Keppelse Golfclub) en Bertie Ledeboer . Foto: PR Foto:

Platform moet zorgen voor goede
verhouding golfclub en bewoners

HOOG KEPPEL - De Keppelse Golfclub en de bewoners van Hoog-Keppel hebben gezamenlijk een overleggroep gevormd. In dat 'Platform' bespreken zij plannen die de golfclub heeft en die de omgeving raken.

Tussen de bewoners en de golfclub waren strubbelingen ontstaan over de mogelijke plaatsing van een vangnet bij de bosrand aan de Burgemeester Vrijlandweg. Dat net moest ballen tegenhouden, die vanaf de drivingrange op het pad in het bos zouden kunnen belanden met het risico dat ze wandelaars konden raken.

Plannen bespreken die de golfclub heeft en die de omgeving raken

De omwonenden vonden het net ontsierend in de natuur. De golfclub besloot om af te zien van het net en een nieuw pad aan te leggen, waar wandelaars ongestoord kunnen lopen.

De bewoners stoorden zich temeer aan de gang van zaken, omdat zij zich weer voor een voldongen feit geplaatst voelden. Iets wat zij in het verleden meermaals ervoeren. Het Platform moet nu zorgen voor goede verhoudingen tussen de golfclub en de buurt. Zij willen als goede naobers met elkaar omgaan. Zaterdag 18 mei kwam de groep voor het eerst bijeen.