Chef-Kok Bjorn Massop kijkt even mee of de mayonaise al goed is. Foto: Liesbeth Spaansen
Chef-Kok Bjorn Massop kijkt even mee of de mayonaise al goed is. Foto: Liesbeth Spaansen

Melkveebedrijf Lomansheide beleeft Gelderse primeur Foodcamp

ZELHEM – De editie van Foodcamp op vrijdagmiddag 24 mei mag wel een succesvolle primeur van Gelderland genoemd worden. LekkerBoer!, de organiserende partij moest zelfs een onderdeel extra inzetten voor de grote groep (groot)ouders en kinderen. In vier groepen leerden zij in en rond de boerderij over het boerenbedrijf, over melk, vlees en voeding. Ze konden ook bewegen, in de bootcamp.

Door Liesbeth Spaansen

LekkerBoer! is de organisatie die door het organiseren van foodcamps aan kinderen wil laten zien waar hun eten eigenlijk vandaan komt. Omdat ook bewegen bij gezond zijn hoort, is een bootcamp onderdeel van de Foodcampl

Judith de Rijk van LekkerBoer! opende de middag. Zij stelde na een enthousiast welkom de deelnemende bedrijven voor: Agruniek Rijnvallei, Jumbo, Villa Ruimzicht, AeroFitt en Kinderopvang Avonturijn. Deze laatste was met een groep aanwezig en zorgde voor de begeleiding van de groepen deze middag. Kars Visser en Alexandra Feddema van melkveebedrijf Lomansheide verzorgden ook elk een onderdeel van de middag.
Kars gaf een rondleiding over zijn boerderij. Hij liet de stallen zien van de koeien en kalfjes en wat ze eten. Niet alleen het kuilvoer kon worden gevoeld, ook zagen de deelnemers hoe klein de maïs nu nog was. Kars vertelde ook over het melken van de koeien en de slacht. Alexandra liet haar gasten melk proeven van eigen boerderij en de kinderen konden kalfjes en ezels aaien, in de trekker kijken of lekker spelen.

Bjorn Massop van Hotel Villa Ruimzicht en zijn assistent Stijn bakten rundvleesburgers, van vlees van Lomansheide, in de LekkerBoer foodtrailer. De kinderen mochten zelf de mayonaise maken. De ingrediënten stonden al op tafel en al snel was iedereen druk aan het werk. Aan het smakelijke proeven te zien, mocht het resultaat er zijn.
Kevin de Voogt van Feelgoodclub Aerofitt had een uitdagend parcours uitgezet met balen hooi waar de groepen even flink konden bewegen. Jumbo Hollak Zelhem was nauw betrokken bij de middag, de tafel was gezellig gedekt in de bekende gele tinten. Na afloop gaf Jumbomedewerker Stephan iedereen een gevulde tas mee.


www.lekkerboer.nl/foodcamp


Rommelmarkt op Hemelvaartsdag

HOOG-KEPPEL – Voetbalvereniging HC '03 houdt op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) voor de 43ste achtereenvolgende keer de kunst-, antiek- en rommelmarkt in de dorpskern is van 09.00 uur tot 16.00 uur. Dit vindt plaats op de Burgemeester Van Panhuysbrink in Hoog-Keppel. Belangstellenden voor een kraam kunnen contact opnemen met de organisatie.

De vele standhouders bieden een groot assortiment artikelen te koop aan zoals oud-Hollands snoepgoed, cd's, poppen, kleding uit vervlogen tijd, koperwaren, speelgoed, boeken, wenskaarten en heel veel antiek. Ook zijn er instrumenten te koop van Muziekvereniging Hummelo en Keppel, die vanwege de fusie spullen over hebben en voor een zacht prijsje aanbieden. Daarnaast is een van de grootste attracties van de markt het snuffelen tussen de echte rommel. De opbrengst van deze rommel is voor de organiserende voetbalvereniging HC '03.

Op woensdag 29 mei is het tussen 13.00 uur en 19.00 uur mogelijk om rommel aan te leveren met uitzondering van koelkasten, vriezers, wasmachines, bankstellen en dergelijke. Belangstellenden voor een kraam kunnen contact opnemen via rommelmarkt.hoogkeppel@gmail.com.