Duo Een en Ander. Foto: PR
Duo Een en Ander. Foto: PR Foto:

Duo brengt sketches, conferences en liedjes 'op de fietse'

ZELHEM - Na het succesvolle optreden van vorig jaar waarin Duo Een en Ander onder andere met medewerking van het Zelhems mannenkoor het Achterhoeks Volkslied presenteerde, zullen Erik Knoef en Anita Oldenhave dit jaar op zaterdag 25 mei opnieuw optreden in theater De Brink in Zelhem. Het programma begint om 20.00 uur.

De titel van het nieuwe programma kreeg de titel 'Op de fietse' mee. Door middel van sketches, conferences, liedjes en gedichten wordt het publiek meegenomen in allerlei verwikkelingen rondom het fietsen in de mooie Achterhoek. Zo gaan Gradus en Mina op een mooie zondag samen met de fiets op pad. Ook zullen er weer vreemde gasten meedoen aan 'Fiets de boer op'. Al met al genoeg redenen om de lachspieren weer eens te trainen. Verder zal het duo enkele dialectliedjes ten gehore brengen die betrekking hebben op dit thema. In het lied 'Op de Fietse' wordt een mooie fietstocht door de Achterhoek bezongen. Ook wordt het verlangen naar een elektrische fiets uitgesproken in een vrolijk lied. Erik en Anita begeleiden zichzelf hierbij op gitaar, trompet, klarinet, mondharmonica en accordeon. En natuurlijk mag het Achterhoeks Volkslied niet ontbreken.

Ook dit jaar is er weer een gastoptreden: Anniek van Zuilekom zal enkele nummer ten gehore brengen. Ze begeleidt zichzelf hierbij op de piano.


Plantenruilbeurs bij de Kruudhof

HALLE - Velt afdeling Achterhoek organiseert een plantenruilbeurs op zondag 19 mei van 14.00 tot 17.00 uur bij de Kruudhof, Lankerseweg 3 in Halle.

Deze beurs is bedoeld voor iedereen die zelf planten over heeft en deze graag wil ruilen. En onder planten verstaan we binnen de gedachten van Velt alle eetbare planten of pootgoed. Denk aan kruiden, maar ook aan kleine tomatenplanten of paprikaplantjes. Ook tuinplanten en bloemen in wording zijn op deze dag welkom om te ruilen, ze vormen een voedselbron voor onze insecten.
Kortom we verwachten een divers aanbod van planten.

Telefonische informatie: T. Wagenaar voorzitter Velt-Achterhoek.


06 - 260 454 21