Op 26 april 2009 begon DHC met 23 spelers. Foto: PR
Op 26 april 2009 begon DHC met 23 spelers. Foto: PR Foto:

Doetinchemse Harmonica Club viert tienjarig jubileum

DOETINCHEM/ZELHEM - Zaterdag 27 april heeft de Doetinchemse Harmonica Club (DHC) het tienjarig jubileum gevierd in restaurant 'Het Onland'. De leden genoten daar samen met hun partners van een buffet.

Op 26 april 2009 begon DHC met 23 spelers, de groep bestaat nu nog 18 personen. Iedere donderdag wordt in de Oranjehof in Zelhem van 19.30 tot 21.45 uur het repertoire van honderd nummers geoefend. Ook vernieuwt DHC steeds het repertoire door nieuwe, populaire nummers toe te voegen, zowel in het Engels-Iers als Duitstalige. Sinds 2018 beschikt men over een gitarist en drummer. De club speelt op tal van evenementen in een straal van 30 kilometer rondom Zelhem en probeert verder ook in Emmerich of Elten voet aan wal te krijgen met de vele Duitstalige nummers. Meer informatie en foto's zijn te vinden op de website. Het eerste optreden (toen nog een leerlingendebuut) in De Bleijke in Hengelo is onder 'DHC mijn oude accordeon' te vinden op YouTube.


Zanglust zorgt voor een bloemetje

DREMPT - De leden van Zanglust in Drempt komen meehelpen met Moederdag. Zij gaan op zaterdag 11 mei (daags tevoren) de deuren langs voor de jaarlijkse bloemenactie.

Net als voorgaande jaren zal er ruime keuze zijn uit diverse tuinplantjes, afkomstig van de firma Bloemendaal te Drempt. Met de juiste verzorging gaan ze de hele zomer mee. Wie op die zaterdag niet thuis is kan op de voorafgaande vrijdagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur terecht bij de familie Gerretsen in Doesburg ( Pastoor Blaiseweg 2). Zaterdag zijn er ook verkooppunten in Hoog-Keppel, bij de familie van Braak aan de Monumentenweg 14 en in Hummelo bij ijsboerderij De Steenoven aan de Broekstraat 2. De prijs van de plantjes is 2 euro per stuk of drie voor 5 euro.