Foto: PR
Foto: PR Foto:

Dansers op reis naar Oranienburg

VELSWIJK - Traditioneel op de laatste zondag in april viert de stad Oranienburg in Duitsland haar 'Dag van Oranje'. Dit feest is een herinnering aan de keurvorstin Louise Henriette van Nassau (1627-1667) en de verbondenheid met het Nederlandse koningshuis. De Folkloristische Dansgroep Wi'j Eren 't Olde heeft hieraan, samen met de ambachtengroep 'De Sallandse Bottermark' uit Raalte, deelgenomen. Het vond plaats op een mooie locatie voor het kasteel midden in de stad. Naast de dansgroep waren er optredens van een band met Ierse muziek en een aantal acrobaten. Voor meer informatie over Wi'j Eren 't Olde zie de website.


www.wijerentolde.nl


Feestelijke lintjesregen in het gemeentehuis

Vervolg van voorpagina

BRONCKHORST - Op 26 april stonden tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis in Hengelo, de zogenoemde lintjesregen, dit jaar maar liefst zeven Bronckhorster inwoners in het zonnetje.

Frans Janssen (69) uit Hummelo was tot 2017 zelfstandig ondernemer als eigenaar van de SPAR in Hummelo. De winkel heeft ook een maatschappelijke functie als postkantoor, pinautomaat en kaartverkooppunt en is daarmee een ontmoetingsplek. Frans was actief bij de ondernemersvereniging in Doorwerth, lector in de Onze Lieve Vrouwe van Lourdes Kerk in Doorwerth en voorzitter ondernemersvereniging Hummelo, Keppel en Drempt. Hij is vicevoorzitter St. Evenementencommissie Hummelo van muziekvereniging De Eendracht, lid activiteitencommissie van De Nieuwe Hummelse Sociëteit en medeoprichter en organisator van stichting Vive la France.

Tonnie Klein Lebbink (67) uit Halle was vele jaren commissielid St. Nijmansfeest, het school- en volksfeest in Halle-Heide, was als voorzitter Gelderse Maatschappij van Landbouw bezig met onder andere ruilverkaveling Halle-Wolfersveen, secretaris P.C. Nijmanschool en Heemraad toenmalig Waterschap Rijn en IJssel - Baakse Beek. Hij is bestuurslid en penningmeester stichting Boelekeerlspad, secretaris Oudheidkundige Vereniging Museum Smedekinck, onder andere redacteur Halse pagina's kerkblad Dubbelspoor, beamerteam, websitebeheerder en coördinator Kerk Web Radio en vrijwilliger bij dorpshuis De Korenaar.

Jannie Klein Lebbink-Fokkink (65) uit Halle was leider van de CJV club en is natuurgids, docent en coördinator van de werkgroep cursussen IVN natuur-educatie De Oude IJsselstreek. Zij was jarenlang lid van de gemeenteraad Zelhem (CDA), diaken, lid van de kerkenraad en secretaris St. Nijmansfeest, het school- en volksfeest in Halle-Heide. Ze is lid van de werkgroep Symbolische schikkingen, (eind)redacteur van 'Kerkleven' en jaarlijkse infoboekje van de kerk, scriba en oprichter en bestuurslid van dorpshuis De Korenaar. Daarnaast heeft het echtpaar Lebbink een varkensbedrijf.

Peter Grob (61) uit Laag-Keppel is vrijwilliger en bestuurslid van carnavalsvereniging De Mölledraejers, vrijwilliger en medeoprichter en voorzitter van Jongerenwerk Nieuw-Wehl. Hij was lang vrijwilliger van buurtvereniging Eldrik, vrijwilliger en bestuurslid van het jeugdhonk en vrijwilliger bij de R.K. parochie in Wehl. Van 2001 tot heden is hij lid van de Kalender Commissie Nieuw-Wehl.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Louise Runia-Caers (60) uit Zelhem was vijf jaar vrijwilliger bij De Zonnebloem. Van 2013 tot 2017 was zij betrokken bij scholenproject Zelhem Westerbork Toen en Nu in samenwerking met Amnesty. Zij is bestuurslid van het 4 Mei Comité Zelhem, vrijwilliger bij stichting Palliatieve Terminale Zorg in Zelhem en Halle en is voorzitter van het integraal operationeel overleg van Achterhoekse Overleg en cursuscoördinator op federatieniveau bij Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Federatie Oost Gelderland.

Zeven keer vroeg burgemeester Besselink of zij de versierselen mocht opspelden en reikte een fraai boeket aan. Met een oranjebittertje of jus d'orange bracht eenieder een toost uit op de koning en konden de gedecoreerde Bronckhorsters worden gefeliciteerd. Derk-Jan Terpstra zorgde voor de muzikale omlijsting van het feest dat in de kantine van het gemeentehuis met een drankje en hapje werd gevierd.


Foto's van de uitreiking staan op Achterhoekfoto.nl