Kunst in de Heidenhoek tijdens Hemelvaartweekend

ZELHEM - Tijdens de Kunst4daagse van Bronckhorst van 30 mei t/m 2 juni van 11.00 - 17.00 uur is de locatie Turfweg 29 te Zelhem opengesteld voor kunstliefhebbers. Deze rustige, mooi landelijk gelegen plek is bijzonder de moeite waard om aan te doen tijdens dit evenement. De toegang is gratis.

Er is namelijk een bijzondere samenwerking tussen drie kunstenaars. De nestor van het gezelschap Cees Roorda, een bekend landschaps- en wildlife schilder exposeert zijn werk samen met Carolien Harteveld, schilder van boerderijdieren en landschappen en Pam Hessels die zich richt op het Gelders- en Waddenlandschap.


Debatavond Kringlooplandbouw in de Achterhoek

VORDEN - In zaal De Soos van het Kulturhus in Vorden vindt op woensdag 15 mei van 19.30 tot 21.45 uur een avond plaats met als onderwerp 'Kringlooplandbouw in de Achterhoek'. De zaal gaat om 19.00 uur open. Landbouw speelt in ons land al sinds lange tijd een belangrijke rol. De Nederlandse agrarische sector wordt internationaal hoog aangeschreven als het gaat om efficiƫntie en productkwaliteit. Maar of deze ook duurzaam is? En wat houdt dat laatste eigenlijk in? Daar wordt verschillend over gedacht. Eind 2018 heeft minister Carola Schouten zich geschaard achter de zogenaamde 'kringlooplandbouw' en momenteel is dit een actueel onderwerp. Op deze avond zullen onder meer Dick Looman, Anton Stortelder en Bert Wagenvoort spreken. Het programma omvat diverse inleidingen over kringlooplandbouw, gevolgd door een pauze en een forumdiscussie.


Voorjaarsfietstocht VVV Ruurlo

RUURLO - De fietscommissie van de VVV Ruurlo heeft voor zondag 5 mei weer een mooie fietstocht uitgezet. Tijdens het fietsen kan volop worden genoten van de mooie fietspaden, vergezichten en bossen met het prachtig gevarieerde groen van bomen en struiken. Keuze uit afstanden van ongeveer 25 en 40 km, ook geschikt voor scootmobiel. Deelname kost zes euro per persoon inclusief consumptie. Starten kan van 10.00 tot 13.00 uur bij 't Schietkroontje achter restaurant De Keizerskroon, Dorpsstraat 15 te Ruurlo. Binnenkomst tot 17.00 uur. Bij de VVV Ruurlo, Kerkplein 20, tel. 0573-453926, e-mail: info@vvvruurlo.nl of op de site is meer informatie te vinden.


www.vvvruurlo.nl