Groepsfoto ID Cycling. Foto: PR
Groepsfoto ID Cycling. Foto: PR Foto:

Begeleiding ID Cycling door Toerclub Zelhem

ZELHEM - ID Cycling (intellectual disabilaty cycling group) is een organisatie met circa 75 leden die de begeleiding op zich neemt van mensen met een verstandelijke beperking die graag op de racefiets zitten. De leden komen uit alle delen van Nederland. Van 5 tot en met 7 april had deze organisatie hun onderkomen in de 'Olde Graafschap' in Halle-Nijman.

Deze organisatie heeft eind vorig jaar Toerclub Zelhem benaderd voor de ondersteuning en begeleiding van enkele toertochten door de Achterhoek. Enkele leden hebben zich hebben zich hiervoor graag en belangeloos ingezet, en een aantal mooie routes door de Achterhoek bedacht. Op vrijdagmiddag werd in twee groepen gereden, terwijl op zaterdag drie routes uitgezet waren, variƫrend van 70 km tot 120 kilometer. De bekende gebieden als de Peeskesbult, de Drieheuvelenweg, de Muur van Zeddam en het plaatsje Bronkhorst werden allemaal bezocht op de racefiets. Een bezoekje aan het standbeeld van de groep Normaal kon natuurlijk ook niet achterblijven.

De groepen werden begeleid door busjes, die achter de groepen aan reden. Allemaal enthousiaste en blije fietsers die genoten van de tochten en het mooie weer. De lunchlocatie was op zaterdag aan de Meeneweg bij Ben en Ada Stoltenborg. Hier stonden de broodjes met knakworsten en soep klaar. Na de lunch hebben we onze tochten weer vervolgd. In de groepen bevinden zich mensen met verschillende niveaus qua fietsen, van beginners tot enkele Nederlandse en zelfs olympische kampioenen. De snelheid lag bij tijd en wijle behoorlijk hoog. Namens de toerclub hebben de ID Cycling deelnemers allemaal een bidon ontvangen met het logo van Toerclub Zelhem erop, als herinnering aan het fietsweekend.