Nikki Prein werd gekroond tot mooiste van Gelderland. Foto: Marlous Velthausz
Nikki Prein werd gekroond tot mooiste van Gelderland. Foto: Marlous Velthausz Foto:

'Als je van binnen mooi bent, dan straal je dat uit'

Miss Beauty Nikki wordt 's ochtends wakker met een glimlach

BRAAMT - Het is inmiddels al weer meer dan twee weken geleden dat Nikki Prein (21) de titel Miss Beauty of Gelderland in de wacht sleepte. De Braamtse beauty bereidt zich nu voor op de landelijke finale in augustus en spreekt zich uit over haar ambities.

Door Marlous Velthausz

Je draagt nu al een paar weken de titel Miss Beauty of Gelderland. Wat is er in de tussentijd allemaal gebeurd?
Super veel. Ik word elke dag nog steeds wakker met een glimlach op mijn gezicht. Het is best nog wel onwerkelijk allemaal. Heel veel media hebben me benaderd voor interviews en fotoshoots. Er komt opeens ontzettend veel op me af, maar ik vind het allemaal even geweldig. Mijn normale leventje gaat ook gewoon verder, maar dit is wel iets waar ik extra van geniet.

Op 30 augustus ga je voor de nationale titel Miss Earth of the Netherlands. Hoe bereid je je daarop voor?
Ik let allereerst op voeding en beweging. Ik lette altijd al op wat ik at en dat zal ik nu ook zeker blijven doen. Verder sport ik veel. Ik zit vaak in de sportschool of ik doe aan wakeboarden of kickboksen. Ik probeer eenzelfde ritme aan te houden om te voorkomen dat ik niet geforceerd extra veel ga sporten. Zoals het nu gaat, zo wil ik het graag vol blijven houden.

Vermijd je nu bepaalde risico's?
Nee, ik geloof dat als je bang bent dat er wat kan gebeuren dat er dan juist iets gebeurt. Ik ga genieten van de komende periode en ik blijf lekker doen wat ik voor de missverkiezing ook al deed. Ik blijf ook gewoon in het Land van Jan Klaassen werken en op mijn twee vrije dagen kan ik mij onder meer richten op mijn miss zijn.

Word je extra begeleid?
Er zijn diverse mensen die mij begeleiden, waaronder oud-Miss Beauty Tessa le Conge. Zij helpt mij met tips and tricks en dat vind ik erg fijn. Ook zullen we een trainingsweek krijgen in Frankrijk. Daar zullen we het lopen op de catwalk oefenen en zullen fotoshoots gehouden worden. Dat gaat vast een onvergetelijke en vooral leerzame ervaring worden.

Hoe schat je jouw kansen in tijdens de landelijke finale?
Ik ben de eerste van 12 deelnemers die al weet dat zij naar de finale mag. Ik ken mijn concurrenten dus nog niet. Maar ik ga er voor de volle honderd procent voor om die titel in de wacht te kunnen slepen.

En wat als je die finale wint?
Dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn! Hopelijk krijg ik dan ook meer modellenwerk en kan ik hiermee mijn brood verdienen.

En wat zijn vervolgens je toekomstplannen?
Ik wil het liefst voor zo lang als het kan modellenwerk doen. Daarnaast wil ik veel gaan reizen met mijn vriend. Ik ben geïnteresseerd in de verschillende volkeren en hun culturen op deze wereld. Een andere wens is om zelf een beachclub in een ander land op te zetten. Waar weet ik nog niet.

Wat wil je uitdragen als miss?
Allereerst wil ik zeggen dat schoonheid niet alleen het uiterlijk is. Als je van binnen mooi bent, dan straal je dat uit. Het gaat zeker niet alleen om de beauty, maar ook om de brains, daarop word je ook beoordeeld. Zo vind ik het erg belangrijk hoe wij omgaan met de natuur en met de mensheid. Er gebeuren zulke verschrikkelijke dingen op deze wereld en ik ben van mening dat we samen, beetje bij beetje, de wereld steeds weer iets mooier kunnen maken.

Heb je tips voor meisjes die later ook miss willen worden?
Het belangrijkste vind ik: twijfel nooit aan jezelf. Kijk niet naar het ideaalbeeld, want dat bestaat niet. Iedereen is mooi op zijn eigen manier. Het is aan jou om in jezelf te geloven. Kijk dan ook niet te veel naar die dunne fitnessmodellen, dat maakt je alleen maar onzeker. En onzekerheid is de slechtste raadgever die er bestaat.

Kunnen we jou ergens volgen op weg naar Miss Earth of the Netherlands?
Ja, je kan me volgen op Instagram: nikkiprein. Daar deel ik veel foto's en kan iedereen zien wat ik heb meegemaakt en in de toekomst mee zal gaan maken.

En wat zijn je plannen na dit interview?
Vanmiddag moet ik naar een sponsor van de landelijke missverkiezing in Rotterdam. Maar ik ga nu eerst mijn slaapkamer opruimen. Niet dat het een zootje is of zo, maar het is gewoon nodig. Haha!


Tijdelijk 'theater van de lach' op Rha

RHA – 'Alweer vals alarm!' is de titel van de klucht die op 17 en 18 mei op de planken gezet gaat worden door de toneelgroep van Olburgen en Rha. Deze klucht is geschreven door Erik Bok. Er zit veel vaart in de drie bedrijven en uiteraard zal er een waardige afsluiting zijn van een hectisch avondje. De zaal is om 19.00 uur open en om 19.30 uur begint het toneelstuk.

De schuur van de familie Van den Berg, Rhabergseweg 17, zal voor deze gelegenheid omgebouwd worden tot een 'theater van de lach'. Een extra trui of vest zal geen overbodige luxe zijn. De entree voor beide dagen bedraagt 7 euro inclusief en kop koffie of thee. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis komen kijken. Er kunnen consumpties gekocht kunnen worden. Er zal een toiletwagen geplaatst worden en in de buurt van de schuur zal een wei ingericht worden als parkeerplaats. Bij deze is iedereen van harte uitgenodigd. De kaartverkoop is aan de deur.