Het pand van Kettelerij Bloembinderij. Foto: PR
Het pand van Kettelerij Bloembinderij. Foto: PR Foto:

Kettelerij Bloembinderij sluit winkeldeur

VORDEN - Kettelerij Bloembinderij sluit per 22 april de winkeldeur. Na jaren van intensief werken is het moment aangebroken om te stoppen met de bloemenwinkel. "Met veel plezier terugkijkend, zetten we onze blikken nu voorwaarts", aldus de eigenaren Harrie Kettelerij en Gerard Arends, die te kennen geven nog energiek door te willen gaan met een nieuwe werkwijze.

Harrie en Gerard: "In de loop der jaren groeide het bedrijf uit naar een meer luxere uitstraling. Het product ging er in mee, echter wisten we het uiteindelijke resultaat altijd te verpakken in een eenvoudig jasje. Niet voor niets werd de kreet 'Bijzonder door eenvoud' gehanteerd. Net als de mens stond altijd het product centraal, dat is in de loop der jaren nooit veranderd."

Gaan de mannen nu stil zitten? "Nee, zeker niet! In de huidige sterk veranderende dynamische wereld groeit de vraag om 'de boer' op te gaan. Gerichte afspraken met en bij de cliënt is het actuele uitgangspunt voor het 'arrangeren op maat' (verzorging van bloemwerk voor elke gelegenheid, in welke vorm dan ook en tevens aankleding van het interieur, zowel op het zakelijke vlak als privé)." Het ontwerpen van duurzame tuinen met de juiste plantenkennis is en blijft een belangrijk onderdeel en ook de periodieke aankleding en verzorging van balkon, terras en rustplaatsen behoren als vanouds tot de mogelijkheden.


Voor verdere informatie zie advertentie elders in deze krant.


Herdenkingsconcert en Bevrijdingsfestival in Doetinchem

DOETINCHEM - Voor de vijfde keer wordt in Doetinchem het Bevrijdingsfestival in het Mark Tennant Plantsoen georganiseerd. Het festival met onder meer Maria Fiselier en Tino Martin is op zondag 5 mei. Vorig jaar werd voor het eerst een concert georganiseerd op 4 mei na de Dodenherdenking. Een concert dat op veel publiek mocht rekenen door een prachtig optreden van Karin Bloemen. Een nieuwe traditie werd geboren.

Ook dit jaar sluit het programma aan bij de programmering van het comité 'Doetinchem herdenkt en viert'. Na de Dodenherdenking bij het monument in het Mark Tennant Plantsoen op vrijdag 4 mei – twee minuten stilte in het hele land om acht uur – wordt in de Catharinakerk de gebruikelijke herdenkingsbijeenkomst gehouden. Tegelijkertijd (aanvang 20.30 uur) start het programma in het Mark Tennant Plantsoen.

Ook nu weer is aan een passend programma gewerkt: aansluitend bij de herdenking en afgestemd op het vieren van de bevrijding. Tijdens het concert op 4 mei kan men onder andere genieten van de prachtige stem van de bekende operazangeres Maria Fiselier, bekend van haar optredens in het tv-programma Beste Zangers 2018. Maria Fiselier is een zeer veelzijdig zangeres en zal zich dan ook niet beperken tot het klassieke en operagenre, ook nummers uit de rock en popmuziek komen langs. En zij zingt een duet met de bekende zanger Tino Martin, een onverwachte en bijzondere combinatie. Ook Tino Martin brengt een aantal bij de herdenkingsviering passende nummers ten gehore. Een bijzonder concert dus waarin ook ruimte is voor lokaal talent Emma en Wies en wederom een verhaal door schrijver/journalist Henny Haggeman.

Deejays
De volgende dag, zondag 5 mei, is het park het decor van dj's, en live muziek. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom om te genieten van muziek en een hapje en drankje door de lokale horeca. Op het podium naast dj's als Lady Virea ook een optreden van aanstormend talent; de Doetinchemse band Snowcoats bijvoorbeeld, te zien op diverse festivals in Nederland dit jaar.

Ook kunnen de bezoekers genieten van zonnige feest- en reggea-muziek door Latin band Nos Tres, Funk, soul en heerlijke dansmuziek kunnen we verwachten van Andrew Mullers 'Andrew's Night Out'. En als klapper aan het einde van de avond DJ Jean, al een bekend deejay sinds de jaren negentig, hij gaat zorgen voor een spetterende afsluiting.