Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 4 april 2019 was in zaal Den Bremer de tweede speelavond van de zesde ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A: 1. Joke Damveld en Hans Oldhoven 60,42%, 2. Marijke Hilderink Emmy Stegeman 59,58%, 3. Riet Botschuyver en Bert Deunk 56,67%. Lijn B: gedeelde eerste plaats Svatja de Wolf en Jirka de Wolf alsmede Erica Schut en Karen Notten 59,58%, 3. Arie Gouka en Frieda van der Schot 57,50%. Lijn C: 1. Ab Boers en Henk Boers 57,50%, 2. Desiree Bosman en JohanHilderink 57,50%, 3. Jeen Jeninga en Joke Jeninga 56,25%.

Op donderdag 11 april is de volgende speeldag. Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via: 06-53548080.


Gele weilanden

BRONCKHORST - Heel veel weilanden in de gemeente Bronckhorst zijn weer 'geel' gekleurd. Van de kleur geel zou je blij moeten worden, maar hier word je somber van! Al deze weilanden zijn bespoten met landbouwvergif! Gras gaat dood, maar het bodemleven ook! Rupsen, insecten hebben hier geen schijn van kans, alles is zo dood als een pier! Weidevogels hebben hier ook niets te zoeken, niets eetbaars te vinden.

Nu is het wel heel tegenstrijdig dat in deze zelfde gemeente Bronckhorst gratis wilde bloemenzaden verstrekt worden, om de natuur een handje te helpen. Wat heeft het voor zin om bermen en akkerlanden in te zaaien met vlinder- en bijenminnende bloemen, als pal ernaast alles dood gespoten wordt. Treurig! Dit moet stoppen!

Ik weet wel dat de landbouwers dit doen omdat het zo makkelijker onder te ploegen is, het dient als bemesting. Deze methode is minder tijdrovend dan het eerst frezen en dan ploegen. Maar dit moet echt stoppen, het gaat al zo slecht met vlinders, bijen enzovoort. Dat weet toch iedereen!

Wij willen toch ook dat onze kinderen nog in het echt vlinders kunnen zien, en dat ze deze niet alleen maar kennen van plaatjes. Laten wij dan doen wat we kunnen en dat er volgend jaar geen enkel weiland meer 'geel' gekleurd is maar groen, om blij van te worden!

Gerda Wisselink,
Varssel, Hengelo Gld., gemeente Bronckhorst