Een muzikale beestenboel door blok- en dwarsfluitleerlingen van Mirjam van der Burg. Foto: PR
Een muzikale beestenboel door blok- en dwarsfluitleerlingen van Mirjam van der Burg. Foto: PR

Fluitleerlingen maken er een muzikale beestenboel van

VELDHOEK - Een muzikale beestenboel was het vrijdag 5 april in de feestzaal van de Veldhoek. Alle blok- en dwarsfluitleerlingen waren verkleed als dier en bezorgden onder leiding van Mirjam van der Burg de overvolle zaal een geweldige muzikale avond met fluitmuziek, dans, zang. De avond werd live vanuit de Burgers Zoo aan elkaar gepraat, door Mirjams zus Bertha. Zo waande de leerlingen en het publiek zich werkelijk tussen de dieren.

Ze opende de avond met de 'Muzikale beestenboel', waar honden, poezen, varkens, kippen, paarden, muizen en meer voorbij kwamen. De dwarsfluitleerlingen speelden ieder een solo en de blokfluitleerlingen traden op in diverse groepen. Gezamenlijk floten, zongen en dansten ze: 'De Beer' en ''t is niet waar'. Heerlijk om naar de enthousiaste kinderen te kijken. De fluiten en de gevorderde blokfluitleerlingen speelde samen het kwartet de 'Rockende beestenboel', waar Mirjam zelf een partij bijgeschreven heeft voor de blokfluiten. Samen klonk dat als een mooi geheel.

Na de pauze klonk het kwintet 'Krokodillentranen' en speelden alle leerlingen op hun niveau mee. Alle blokfluitleerlingen speelden samen 'de Vogels', waarin van alles gebeurde, blokfluiten, boomwackers, ritme instrumentjes en een zingende vogel. De kids konden ook rappen en beatboxen en dat blokje werd beëindigd door een zelfgeschreven nummer van Mirjam, 'Dierenpizzicato'. Het publiek mocht de tweede keer op een lachwekkende manier meedoen, dat was hilarisch.

Tijdens de finale kwamen de leerlingen allemaal op met dierenmaskers, want de dieren waren namelijk losgebroken uit de dierentuin. Het kwam gelukkig allemaal goed, iedereen heel en publiek was veilig.

Het concert eindigde met het nummer 'Ze kunnen zeggen, wat een dierenfeest'. Wat een geweldig gezicht hoe kinderen zo'n plezier kunnen hebben met muziek. Aan het eind bedankte Mirjam de kinderen met een geweldige dierenballon, dat hadden ze wel verdiend na al dat harde werken.

"Die kinderen, daar wordt je zo enorm vrolijk van, van hen krijg ik zoveel inspiratie," aldus Mirjam, die iedere keer weer blij is, als ze les mag gaan geven. "Er zijn alweer genoeg ideeën voor het leerlingenconcert volgend jaar op vrijdag 3 april."