Lampionnenoptocht en Paasvuur Velswijk

VELSWIJK - Op Eerste Paasdag, zondag 21 april, zal er voorafgaand aan het Velswijks Paasvuur een lampionnenoptocht worden gehouden. Vanaf 19.45 uur kunnen kinderen en ouders in Buurthuis D'n Draejer aan de Velswijkweg 50 voor 1 euro een lampion kopen.

Rond 20.30 uur zal de stoet onder leiding van de Malletband in de richting van het Paasvuur vertrekken. Dat is ieder jaar een feestelijk gezicht, die kleurrijke optocht voorbij te zien komen. Rond 21.00 uur zal dan het Paasvuur aan de kruising Schooltinkweg / Kruisbergseweg worden ontstoken.
De organisatie hoopt veel kinderen met hun ouders in Buurthuis 'D'n Draejer te mogen begroeten.


Jong De Graafschap speelt in Zelhem

ZELHEM - De wedstrijd van Jong De Graafschap tegen Jong Go Ahead Eagles begint op dinsdag 16 april al om 16.00 uur. Het duel wordt gespeeld op het terrein van voetbalvereniging Zelhem.

Dat vroege aanvangstijdstip is gekozen in verband met de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Juventus in Turijn die avond, opdat zo iedereen op tijd voor de tv kan zitten om die wedstrijd te kijken. De laatste thuiswedstrijd van de competitie van Jong De Graafschap is tegen Jong SC Heerenveen. Deze wordt ook gespeeld bij vv Zelhem, op maandag 6 mei vanaf 18.30 uur. De entree tot de thuiswedstrijden van Jong De Graafschap op het terrein van VV Zelhem is gratis.


Voorjaarsconcert Muziekvereniging Hummelo en Keppel

VOOR DREMPT/HUMMELO - Muziekvereniging Hummelo en Keppel heeft vrijdagavond 12 april en zaterdagavond 13 april weer een voorjaarsconcert gepland staan. Dit zal op twee avonden plaatsvinden: 12 april in het Dorpshuis te Voor-Drempt en 13 april bij de Gouden Karper te Hummelo. Beiden avonden is de aanvang 19.30 uur en is de entree gratis. Het opleidingsorkest, de fanfare, de slagwerkgroep en de Flexband hebben de afgelopen maanden veel gerepeteerd en hopen een mooie muzikale avond voor te schotelen. Het programma is divers. Aan het eind zullen alle muzikanten gezamenlijk op het podium voor een mooie muzikale afsluiting zorgen.


De Boetners bij Café De Tol

ZELHEM - Op zondag 14 januari staat de dialectband De Boetners op het podium van Café De Tol in Zelhem. Het optreden zal plaatsvinden tussen 16.00 en 20.00 uur. De keuken is die dag gesloten, wel zal er een snelle hap te verkrijgen zijn. De entreeprijs bedraagt 5 euro. Kom echter wel op tijd, want vol is vol.

De Boetners maken nummers in hun moerstaal. Rock 'n roll-nummers in het Achterhoekse dialect. Grote inspiraties zijn dan ook Jovink & The Voederbietels, Normaal, Boh Foi Toch en internationale bands zoals AC/DC en Status Quo.

De Boetners zagen in 2011 het daglicht als bezoekers van het festival de Zwarte Cross. De afwezigheid van Eric Vreuls (crew) heeft zoveel inspiratie opgeleverd dat Kevin Raayman (zang en gitaar) en Koen Büttner (gitaar en achtergrondzang) besloten om er een nummer over te schrijven. 'Woar is Eric?' was een feit en van het één kwam het ander. Vanaf zomer 2013 werd het duo versterkt met Bram Kruijt (drums en achtergrondzang) en Alex Simons (basgitaar).


Opbrengst collecte Amnesty

ZELHEM, HALLE, LAAG KEPPEL - De opbrengst van de collecte voor Amnesty International die in maart 2019 is gehouden in Zelhem, Halle en Laag-Keppel is 2835,67 euro. De organisatie wil iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie bedrag hartelijk danken.


Open dag Jan Ligthart

ZELHEM - Op woensdag 10 april opent openbare basisschool Jan Ligthart haar deuren. Van 9.00 tot 14.00 uur zijn nieuwe ouders en kinderen welkom om een kijkje te nemen in de groepen tijdens een rondleiding. Om een goed beeld te krijgen van een schooldag, zal deze dag als een reguliere schooldag worden ingevuld. Ook zijn er twee momenten waarop de nieuwe kleuters mogen deelnemen aan een activiteit in één van de kleutergroepen. Deze activiteiten starten om 9.15 uur en om 12.15 uur.