Vaststelling Routekaart energietransitie uitgesteld

BRONCKHORST - In de gemeenteraad van 28 maart is besloten om de vaststelling van de routekaart voor de energietransitie naar oktober te verplaatsen. De routekaart blijft basis voor verdere inspraak. GroenLinks kan zich goed vinden in dit besluit.

De inwoners van Bronckhorst hebben veel vragen over de uitvoering van de energietransitie. Dit zijn belangrijke vragen over bijvoorbeeld de betaalbaarheid. De belangrijkste vraag die afgelopen weken te horen was is 'Hoe kan ik meepraten en invloed uitoefenen?'.

De fractie van GroenLinks heeft de commotie in de dagen rondom de behandeling van de routekaart in de commissievergadering van 14 maart betreurd. Door de vaststelling van de routekaart nu aan te houden tot oktober ontstaat ruimte om intensief het gesprek aan te gaan met de inwoners. Het college wil de inwoners nadrukkelijk betrekken. Dit is een essentiƫle voorwaarde om samen met de inwoners het doel 'Bronckhorst energieneutraal in 2030' te halen. Een uitgebreide informatievoorziening zal dit proces ondersteunen.

De gemeenteraad en het college heeft laten zien te luisteren naar de bewoners. De fractie van GroenLinks is hier positief over en ze is ervan overtuigd dat door het genomen besluit de energietransitie samen met bewoners constructief kan worden aangepakt. Ze nodigt bewoners nadrukkelijk uit om mee te doen aan de energiebijeenkomsten die komende tijd zullen plaatsvinden.


Ulrike ter Braak,
Namens GroenLinks