Hoe om te gaan met digitale nalatenschap

BRONCKHORST/HENGELO - Een mens bouwt onbewust een behoorlijke digitale erfenis op. Met profielen op facebook, Twitter en/of Instagram slingeren er overal stukjes persoonlijke data rond. En dan gaat het nog niet eens over e-mailverkeer, WhattsApp of cloudservices. Op 10 april wordt hierover voor alle leden van KBO-PCOB in de gemeente Bronckhorst in Hotel Leemreis in Hengelo een informatiemiddag gehouden, aanvang 14.00 uur.

Een digitale erfenis kan duizelingwekkend groot zijn. Veel nabestaanden blijven zitten met deze erfenis zonder te weten wat ze er mee moeten doen. Nederlanders moeten voor hun dood bepalen wat er na hun overlijden met hun digitale gegevens gebeurt. Nu er nog niets wettelijk bepaald is, ontstaan er regelmatig problemen. Iemand kan er met je identiteit vandoor gaan en je nabestaanden komen je op internet de hele tijd tegen. Wat kun je vastleggen en hoe regel je het dan?
Wie nog geen lid van KBO-PCOB is en wil kennismaken met deze belangenbehartiger van senioren, dan is dit een uitstekende gelegenheid. Henk Roes, tablet coach van KBO-PCOB en docent van Senior Web, wil het één en ander verduidelijken over digitale nalatenschap.