Glasvezel op industrieterreinen

ZELHEM - De industrieterreinen van Bronckhorst worden aangesloten op glasvezel. Tenminste als voor 3 juni de helft van de bedrijven aangeeft mee te doen.

Business Point Telecom is inmiddels tien jaar dé partner als het gaat om mobiel, vaste telefonie en data-oplossingen. En vanaf deze week is Business Point Telecom ook aanspreekpunt voor glasvezel buitenaf. Volgens de eigenaren, Martial Oorthuis en Jeroen Berends, is het op deze manier mogelijk om de klanten nog beter te informeren.
Oorthuis: "We merken dat bedrijven in Bronckhorst graag dichtbij een aanspreekpunt hebben. Doordat wij de gehele aanvraag voor glasvezel kosteloos afhandelen kan de ondernemer bezig blijven met waar hij goed in is: ondernemen''.

Business Point Telecom is elke werkdag geopend van 08:30 tot 17:00 en telefonisch bereikbaar via 0314-364300. Naast deze glasvezeltaak is Business Point Telecom bezig de laatste relaties over te zetten op VoIP. Vanaf september stopt KPN met het ISDN-netwerk en moeten bedrijven overschakelen op de nieuwe manier van bellen. Wie vragen heeft over glasvezel op de industrieterreinen, mobiele telefonie of het overstappen van ISDN naar VoIP kan ook terecht op het kantoor van Business Point Telecom aan de Arendsenweg 1A in Zelhem.


Paasbrodenactie Sweder van Voorst Hummelo en Keppel

HUMMELO EN KEPPEL - Scouting Sweder van Voorst houdt zijn jaarlijkse Paasbrodenactie op zaterdag 6 april van 10.00 tot 13.00 uur. De scouts zullen de paasbroden huis aan huis verkopen in de dorpskernen van Hummelo, Keppel, Drempt, Baak en Toldijk.

Omstreeks 9.30 uur verzamelen de scouts zich op verschillende adressen waar ze de laatste informatie krijgen. Vandaar uit trekken ze door de dorpskernen met grote tassen en fietsen waarin de Paasbroden vervoerd zullen worden.
De scouts bedanken Bakker Wiltink uit Doetinchem voor het schenken van de doos waarin het Paasbrood is verpakt. Zo kunnen de Paasbroden op een mooie manier worden aangeboden.
De paasbroden kosten dit jaar 4 euro per stuk. Zo is het makkelijker voor de allerjongsten onder de scouts het juiste wisselgeld terug te geven. Gelukkig is er leiding en zijn er vrijwillige ouders om deze jonge verkopers te begeleiden. De Paasbrodenactie wordt traditiegetrouw afgesloten met broodjes knakworst en een gezellig samenzijn, zodat dan de laatste nieuwtjes uitgewisseld kunnen worden. Paasbroden vooruit bestellen is mogelijk via Cecile Willems, mail naar info@scoutingsweder.nl.


www.scoutingsweder.nl


Inloop voor 70-plussers

ZELHEM - Elke eerste donderdag van de maand is er inloop voor mensen van 70 jaar en ouder, maar andere belangstellenden zijn ook welkom.

Onder het genot van een kopje koffie of thee kan er lekker worden bijgepraat Daarnaast wordt vaak een spelletje gedaan of komt er weleens iemand iets moois laten zien of horen. Soms kan er worden geluisterd naar een verhaal in ons eigen Achterhoeks dialect , en er worden weleens samen oude bekende liedjes gezongen. Het is altijd weer een verrassing wat er dit keer op het programma staat.

De deur van het Leerhuys , Markt 2a in Zelhem staat om 14.00 uur open en het eindigt rond 16.00 uur.


Najaarsconcert met projectleden

ZELHEM - Op 28 september hoopt het Zelhems Christelijk Oratoriumkoor het Requiem van W.A.Mozart uit te voeren in de Lambertikerk in Zelhem.

Het koor heeft goede ervaring met toevoeging van projectleden bij een concert. Wie ook wil deelnemen aan het concert en het koor wil ondersteunen kan zich nu aanmelden op zcokzelhem@yahoo.com. Telefonisch aanmelden kan ook: 0314 - 334 208. Deelneming is tot na het concert en de muziek kan men lenen van het koor. De repetities worden gehouden in de grote zaal van De Brink, Stationsplein 8-12 te Zelhem op dinsdagavond. Aanvang 20.00 uur.


ReumaNederland haalt 1.376,79 euro op in Halle

HALLE - ReumaNederland bedankt alle collectanten, comitéleden en inwoners van Halle voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 18 tot en met 23 maart 2019 hebben de collectanten met elkaar in totaal 1.376,79 euro opgehaald.

Met deze donaties kunnen onderzoeken worden gefinancierd die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandelingen kunnen realiseren. Nog meer wetenschappelijk onderzoek is nodig. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft ReumaNederland ook voorlichting, ondersteunen patiëntenactiviteiten en komt men op voor de belangen van mensen met reuma in de politiek en zorg. Steunen kan via: Bankrekeningnr: NL02RABO0357674812, Amsterdam.