Ledenavond over waterschap

ZELHEM - Op de ledenavond van Nut Zelhem van maandag 18 maart in Ellen's restaurant komt Theo Boonman spreken over het doel en functioneren van de waterschappen. Aanvang 20.00 uur.

Binnenkort kan men weer stemmen voor het waterschap. De belangrijkste taken van het waterschap zijn het reguleren van het grondwaterpeil en het bewaken van de kwaliteit van het oppervlaktewater. Theo Boonman spreekt er graag over. Bijvoorbeeld over hoe vroeger alle beken werden rechtgetrokken, zodat het water snel werd afgevoerd. En hoe men daar nu over denkt: zie de terugkeer van de meanderende beken in ons Achterhoekse landschap. Maar ook over het zuiveren van rioolwater, waarin zich in toenemende mate bestrijdingsmiddelen en medicijnresten bevinden. Theo Boonman was 25 jaar in dienst bij het Waterschap Rijn en IJssel. Sinds zijn pensionering verzorgt hij op verzoek van het Waterschap lezingen, klimaatlessen en excursies.

Ook niet-leden zijn welkom: zij betalen 4 euro (inclusief koffie).


Huiskamer-Ontmoeting

ZELHEM - Op donderdagmiddag 14 maart is er een Huiskamer-Ontmoeting bij Annie Wolsink-Luimes aan de Ferdinand Bolstraat 9 in Zelhem. Het begint om 14.30 uur, in de pauze is er koffie. Er wordt uit diverse bundels gezongen en er is een overdenking van de heer H.G. Dijkman uit Vorden. Graag vooraf opgeven bij Stichting de Opdracht, Zelhem, via 0314-622878 of e-mail deopdracht@live.nl.


stichtingdeopdracht.nl