Het enthousiaste team met de coach en de sponsor. Foto: PR Foto:

Attraverso nieuwe shirtsponsor S.E.V. B1

ZELHEM - Vorige maand ontving de B1 van korfbalvereniging S.E.V. nieuwe sponsorshirts van sponsor Pizzeria-Gelateria Attraverso uit Zelhem. De vereniging is hier erg blij mee. Namens Attraverso was Taco Dorst aanwezig om de shirts uit te reiken, uit handen van de vereniging ontving hij een bos bloemen als dank.

Heren 2 zicht op promotie naar tweede klasse

HENGELO – Handbalvereniging SV Quintus beleefde een sportief weekend, met wedstrijden zowel op zaterdag 9 als zondag 10 maart. Quintus 2 eindigt nu op de tweede plaats en heeft zicht op promotie naar de tweede klasse.

Op zaterdagmiddag vertrok Quintus D1 naar Gendt voor de wedstrijd tegen Angeren D1. Met maar een wissel op de bank begonnen ze de wedstrijd. Er werd uitstekend verdedigd en circkelloopster Mirthe zat enorm goed in de wedstrijd, waardoor ze goed in de gaten werd gehouden door Angeren en geen kans tot scoren kreeg. Door een snelle wissel met Julia in t veld greep ze toch haar kans en scoorde. Angeren was helaas niet te verslaan, maar het was een mooie pot. Eindstand 9-7.

Heren 2 speelde zaterdagavond tegen Havana 2 in Nijmegen de laatste wedstrijd van het seizoen. Quintus zat direct goed in de wedstrijd en de mannen wisten het goal gemakkelijk te vinden. Door slordig spel lukte het niet om al een overtuigend gat te slaan. Ruststand 14-16. Na rust zette Quintus een tandje bij en werd het definitieve gat geslagen. Eindstand 24-34. Door de overwinning is Quintus 2 in de competitie geëindigd op de tweede plaats, waardoor er nog zicht is op een promotie naar de 2e klasse.

Quintus HS1 ontmoette zaterdag in Gaanderen Minerva HS1. De eerst helft begon wat statisch en na deze helft was er een geringe voorsprong voor Quintus. De tweede helft was Quintus minder statisch en dit resulteerde in een doelpunten regen van 23 doelpunten in de tweede helft. Eindstand 17-35 in het voordeel van Quintus.

Quintus DC1 speelde in de Pol tegen Minerva. Door een blessure van Sanne ging Roos de eerste helft in de goal staan. Het ging gelijk op. Het was soms hard tegen hard, de scheidsrechter leek er een paar keer goed naast te zitten. De meiden werden een beetje geïntimideerd door het spel van Minerva. Na de rust hield Quintus het koppie erbij en legden zelf ook een beetje agressie in het spel. Tweede helft profiteerden ze van de kansen die ze kregen. Eindstand 17-20.

De Heren B moest zondags tegen Zwolle, een ploeg die het moet hebben van schotkracht. Door een begin met goede aanvallen en mooie wissels stond er een 9-12 voorsprong met rust. In de tweede helft kroop Zwolle wat dichterbij maar kon het gat niet dichten. Twee minuten voor tijd stond Quintus twee punten voor, maar door een slechte aanval en balverlies kon Zwolle twee breaks lopen en eindigde de wedstrijd met 24-24 gelijk.

Quintus HC1 moest uit in Gaanderen tegen Minerva. Het offensieve verdedigen van Minerva bracht de jongens toch in twijfel. Al snel stonden ze 3-0 achter. Na minuten zonder scores, gingen de jongens kaatsen, doorlopen en scoren. Al snel was het 3-5. Dit bleven ze de rest goed vasthouden en het resulteerde in een mooie overwinning. 20-31. Ze zijn op kampioenskoers.

Quintus Dames 1 moest thuis tegen Groessen. Quintus speelde een slappe wedstrijd en verloor met 14-20.