Hessenbad zoekt lifeguards

HOOG-KEPPEL - Na een denderende zomer van 2018, waar het eerste seizoen zelfstandig werd gedraaid, is het Hessenbad in Hoog-Keppel voor het aankomende seizoen op zoek naar mensen die de cursus lifeguard/toezichthouder willen volgen. Deze vrijwilligers zijn essentieel om het zwembad het hele seizoen open te houden.

De cursus wordt door het Hessenbad aangeboden en is verplicht voor wie als toezichthouder aan het bad wil staan. De veiligheid is een zwembad is erg belangrijk, en daarom leert de lifeguard/toezichthouder vaardigheden op het gebied van veiligheid, hygiëne, toezicht en hulpverlening en hoe die in de praktijk moeten worden toegepast. Onderdeel van de opleiding is dan ook onder meer de praktijkproef zwemmend redden voor lifeguards in zwembaden. Minimale leeftijd is 16 jaar, met een redelijk/goede zwemvaardigheid.
Wie wat vrije tijd overheeft voor het zwemplezier van anderen kan zich aanmelden bij de nieuwe bestuursleden Simone Snelder, tel. 06-82002889 en René Meulenbeek 06-83844819. Wie op een andere manier het Hessenbad wil helpen kan zich ook als vrijwilliger aanmelden voor de techniek, de kiosk, kassa, schoonmaak en de bewaking van de waterkwaliteit. Ook donaties worden verwelkomd.
Lid worden van het Hessenbad kost 100 euro per jaar. Dat levert vier pasjes op die toegang geven tot het bad.