Oudercursus 'Omgaan met autisme bij jongvolwassenen'

REGIO/DOETINCHEM - Dit voorjaar organiseert GGNet Preventie de oudercursus 'Omgaan met autisme bij jongvolwassenen'. Deze cursus is bedoeld voor ouders van jongvolwassenen (18-30 jaar) met ASS en een normale begaafdheid. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten en start op maandagavond 29 april van 19.00-21.00 uur in Doetinchem. Voorafgaand vindt een kennismakingsgesprek met de begeleider(s) plaats.

De omgang en communicatie met de jongere kan door het autisme moeizaam verlopen. Ook het afmaken van de opleiding, het zoeken van werk, het zelfstandig wonen en het aangaan van relaties geven vaak problemen bij deze jongeren. Dit alles vergt veel energie van de ouders. In de cursus komen deze en andere onderwerpen aan de orde. De deelnemer krijgt handvatten in de omgang met het jongvolwassen kind met ASS en in het versterken van de eigen (draag)kracht.

Voor meer informatie, neem contact op met het secretariaat Preventie op telefoonnummer 088-933 11 80 of e-mail preventie@ggnet.nl. Kijk ook op de website: ggnet.nl/preventie.