Mareen, Harm, Job en Fleur hebben veel ijspret, oma Dini (l.) en moeder Grada kijken toe. Foto: Liesbeth Spaansen
Mareen, Harm, Job en Fleur hebben veel ijspret, oma Dini (l.) en moeder Grada kijken toe. Foto: Liesbeth Spaansen

Even genieten van een dagje ijspret

ZELHEM/HALFWEG – Dat geluk hadden Mareen (6), haar buurjongen Harm (6) jaar en Job (5) vrijdag 25 januari. Zij schaatsten kleine rondjes op de ijsbaan Halfweg in Zelhem. Zij waren net die dag vrij, omdat hun leerkrachten een studiedag hadden.

Door Liesbeth Spaansen

Ook het zusje van Job, Fleur (echt bijna 3) krabbelde op haar schaatsjes rond. "Ik kan het al goed hoor," liet ze trots zien. Met een warme, fleurig roze muts en sjaal bij haar skipak schaatste ze een poos rond. Of Job nam haar op slee(p)touw, en ook Mareen hielp een handje.

Grada, de moeder van Mareen vond het rustig op de ijsbaan. "Vandaag is studiedag, dus de kinderen zijn vrij. Waar zijn ze? Ik begrijp dat niet, de ijsbaan is misschien alleen vandaag open." Zelf was ze wel met schaatsen het ijs opgestapt om een paar rondjes te schaatsen.

De oma van Fleur en Job, Dini Schevalking is vrijwilligster van de ijsbaan, net als opa Joop Schevalking. "Hij is de technische man en kachelspecialist," vertelt voorzitter van de ijsbaan Heino Benthem. Die genoot na zijn rondjes te hebben geschaatst van een kop erwtensoep, net als de kinderen. Zij hadden de warme chocolademelk al op.

Voor het prepareren van de baan zodat er geschaatst kon worden, werd veel werk verricht. Na het vullen van de ijsbaan met water bleek dat de droogte zijn tol had geëist, de grond nam veel water op. Maar met nog meer nachtvorst in het verschiet, zag het er goed uit voor de schaatsliefhebbers. Helaas kwam er tegenslag. "De sneeuwval kwam net te vroeg voor het ijs," legt Heino Benthem uit. "De vrijwilligers hebben flink sneeuw moeten schuiven. Deze ijsmeesters zijn onbevreesd gebleken en het is ze gelukt om voor een dag de ijsbaan open te hebben. Het rondje is niet sterk genoeg voor ervaren rijders, maar wel goed geschikt voor jonge liefhebbers om even te schaatsen."


www.ijsverenigingzelhem.nl


Bestuur Bomenbelang zoekt 'groene' penningmeester

BRONCKHORST - Het bestuur van Vereniging Bomenbelang zoekt een nieuwe penningmeester. De huidige voorzitter Cees van der Jagt neemt sinds het plotse overlijden van Kees Mortier in maart 2018 ook het penningmeesterschap voor zijn rekening.

De nieuwe penningmeester maakt deel uit van het 5-koppige bestuur en is verantwoordelijk voor het financiële beleid van de vereniging. Naast het reguliere bijhouden van inkomsten en uitgaven moet de nieuwe penningmeester ieder jaar een begroting maken en de ledenadministratie van Bomenbelang bijhouden.
Soms zal de penningmeester ook samen met een ander bestuurslid overleg voeren met de gemeente, provincie of andere overheids- of particuliere (milieu- en natuur)organisaties.
Het bestuur zoekt iemand uit de gemeente Bronckhorst die het werk van Vereniging Bomenbelang een warm hart toedraagt, goed overweg kan met computers en gemiddeld ongeveer één dag per week tijd wil steken in financiële en bestuurlijke zaken.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Vereniging Bomenbelang. Bel 0575- 470 530 of mail bomenbelang@gmail.com.