Het verhaal wordt ondersteund met oude foto's. Foto: PR
Het verhaal wordt ondersteund met oude foto's. Foto: PR Foto:

Op reis door de Achterhoek van de jaren 30

ZELHEM - Op 6 februari organiseert oudheidkundige vereniging Salehem haar eerste ledenavond in 2019. Deze avond draagt als titel 'Achterhoek vroeger' en wordt verzorgd door Gerard Bruil.

Aan de hand van een groot aantal foto's, onder andere uit de toenmalige Graafschapbode, neemt hij de aanwezigen mee op een reis door de Achterhoek in de jaren 30 van de vorige eeuw. Rode draad is het dagelijks leven in de dorpen en op het platteland. Zo komen onderwerpen aan bod als het boerenwerk in het voorjaar, ploegen, zaaien, aardappels poten en hooien. Palmpasenoptocht, grote schoonmaak, meimarkt, kermis, verkeer en ongelukken, sport en vertier, oogsten en dorsen, varken slachten, zuurkool maken, schaatsen en winterse overlast en nog veel meer gebeurtenissen. Een lezing over een periode die tot de verbeelding spreekt.

De avond begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is men welkom bij museum Smedekinck, Pluimersdijk 5. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen 4 euro, leden van 't Nut 2 euro.Het eerste kopje koffie is gratis.