Slowdaten in de Gruitpoort met gesprek over 'knaken'

DOETINCHEM - "Op je monnie zijn, doekoe hebben, stunten met die flappen", duizelt het u al een beetje? Op maandag 14 januari van 15.00 tot 17.00 uur is er een Slowdate, een gesprek tussen jong en oud, op het jongerencentrum van de Gruitpoort. Het thema is omgaan met geld. Wilt u weten wat er in de jongeren van nu omgaat? Geef u op en praat mee!

Eén van de jongeren zal vertellen hoe hij met allerlei bijbaantjes op internet geld verdient. Voor ouderen zal dit een nieuwe wereld zijn, verwacht hij. Daarna is er een gesprek onder leiding van 65plusser Jan Menderink. Aan de orde komt de beleving van de waarde van geld en de rol die geld in ieders leven speelt. De jongeren zorgen voor iets lekkers waarvan ze denken dat de ouderen dat niet kennen.

Jongeren en ouderen die elkaar nog niet kennen, nemen de tijd om elkaar te ontmoeten, dat is de essentie van een Slowdate. Vanaf januari is er iedere maand een Slowdate. Meld u via info@gruitpoort.nl onder vermelding Slowdate 14/1. Er is plaats voor ongeveer 8 ouderen en 8 jongeren.

De volgende Slowdates zijn op maandagmiddag 11 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei, 3 juni en 8 juli. Er is telkens een ander onderwerp en de locatie is ook wisselend. Info wordt nog bekend gemaakt.

Jonge Rotten
De Slowdates zijn onderdeel van Jonge Rotten, een intergenerationeel programma van de Gruitpoort. Ouderen en jongeren leven vaak in eigen werelden. De Gruitpoort wil die werelden met elkaar in contact brengen omdat mensen van verschillende generaties van elkaar kunnen leren en wat voor elkaar kunnen betekenen. Voorwaarde is wel dat mensen zich in elkaar moeten inleven en om soms over vooroordelen heen te stappen. Juist in een regio als de Achterhoek met zijn vergrijzing en ontgroening is het belangrijk dat generaties samen een hechte gemeenschap vormen.

Daarom organiseert de Gruitpoort (vanuit Lang Leve Kunst en het Jongerencentrum) Jonge Rotten. In 2019 zijn er door het hele jaar gemeenschappelijke activiteiten voor jongeren en ouderen. De activiteiten zijn op middelbare scholen, op het jongerencentrum, in bejaardenhuizen en bij mensen thuis. Slowdates worden mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds.