Wouter Luimes, voorzitter van Zelos, bedankt sponsor Frank Broeder voor het sponsorschap van de afgelopen jaren. Foto: Gerrie Evers
Wouter Luimes, voorzitter van Zelos, bedankt sponsor Frank Broeder voor het sponsorschap van de afgelopen jaren. Foto: Gerrie Evers Foto:

Goede voornemens zijn in de praktijk gebracht tijdens Zelos nieuwjaarsloop

ZELHEM - Een traditie dat mag het genoemd worden na bijna 40 jaar de Zelos Nieuwjaarsloop. Een evenement op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar met gratis deelname voor iedereen die dat wil uit Zelhem en verre omgeving. Voor de een is het de ultieme gelegenheid de goede voornemens om meer te gaan bewegen direct in de praktijk te brengen, voor een ander een kans om sociale contacten weer eens te versterken.

Na twee jaren van noodgedwongen inactiviteit, door in 2017 extreem winterweer en begin 2018 trieste omstandigheden binnen de vereniging, stond de Zelos nieuwjaarsloop zaterdag 5 januari 2019 dus weer op de agenda. Nu waren de omstandigheden prima en kon de loop doorgang vinden.
Om twaalf uur precies werd de jeugd onder 13 jaar met een harde knal weggeschoten door het bestuurslid Ronnie Steenblik. Hun afstand voor deze loop was 3 km, door een deel hardlopend en door de allerjongste jeugd wandelend afgelegd.

Snelste deelnemer was Sven Reinders, hij kwam in 13 minuten en 46 seconden al weer over de finishlijn stormen, een prima prestatie zeker als je normaliter als keeper vooral jouw eigen doel moet bewaken. De uitslagen en tijden van de andere deelnemers en deelneemsters aan de jeugdrun kan men op de website van zsv Zelos vinden.
Rond half een kwamen de eerste deelnemers voor de wandeltochten en de seniorenloop binnen druppelen, ook de club van honderd van zsv Zelos was daar met een groot deel van haar leden aanwezig. De wandelaars werden voorzien van hun routes en konden daarna alvast op pad.

Om twee uur werd Frank Broeder, met zijn onderneming sponsor van de nieuwjaarsloop in de achterliggende jaren, door Wouter Luimes als voorzitter van zsv Zelos bedankt voor zijn ondersteuning en verrast met een mooi boeket. Daarna verrichtte hij het startschot voor de lopers van respectievelijk de 3, 5 en 10 km.

Voor alle, bijna 300, deelnemers was er na de inspanning van de loop de ook al net zo traditionele kop erwtensoep om weer even op krachten te komen. Het bleef daarna nog lang gezellig in de kantine waar aansluitend de nieuwjaarsreceptie werd gehouden.

Winnaars
10 km mannen onder 40 jaar: Gerjan Looman 37.05; 10 km mannen 40 plus: Jorik Huizinga 38.12 en 10 km vrouwen 40 plus: Annelies Wesselink 46.41.
5 km mannen onder 40 jaar: Tijmen Wisselink 18.13; 5 km mannen 40 plus: Ronnie Berendsen 20.17; 5 km vrouwen onder 40 jaar: Judith Nijland 23.21 en 5 km vrouwen 40 plus: Nicole Wieggers 30.56.

3 km mannen onder 40 jaar: G.J. Berendsen 17.16; 3 km mannen 40 plus M. Peppelinkhausen 14.37 en 3 km vrouwen onder 40 jaar: Kim Baan 17.02.

Meer informatie over de uitslagen en een uitgebreid fotoverslag zijn te vinden op de website.


www.zsvzelos.nl


The Euro's live bij Café De Tol

ZELHEM - Nadat de feestdagen achter de rug zijn zou men denken aan enkele weken van rust, echter niet bij café De Tol in de Wittebrink. De muzikale trein dendert daar gewoon door, waarbij het op zondag 13 januari om 16.00 uur weer tijd is voor een klassieker want de welbekende band The Euro's zal voor de vijfde keer het podium bestijgen.

Ze zijn een garantie voor een brute show met hits uit heden en verleden. Avond na avond brengen The Euro's een energieke show waarin alleen de allerbeste hits, de CO2, eventueel vlammen en de confetti je om de oren vliegen.

Sinds een aantal jaren hebben The Euro's ook steeds meer succes met eigen geschreven singles waarmee ze inmiddels scoren op de landelijke radiostations. Met ieder jaar meer dan 100 optredens in binnen- en buitenland, waaronder in Afghanistan, Oostenrijk en België, maar ook op de Nijmeegse Vierdaagse, Festyland en De Zwarte Cross laten The Euros zien dat ze alle podia aankunnen.

The Euro's bestaan uit David Bakker (gitaar, bas en zang), Peter Bakker (piano, orgel, bass en zang) en Michiel Bütterhoff (drum en zang). De eerdere optredens van deze band waren zeer succesvol. De vraag om deze band terug te laten komen is dan ook regelmatig aan uitbater Remon te Brake van Café De Tol gesteld, en aan een dergelijk verzoek voldoet hij graag.

De entree bedraagt 5 euro per persoon, maar kom op tijd, want VOL = VOL. De reguliere keuken is die dag gesloten, maar er zijn voldoende mogelijkheden om de inwendige mens te versterken met een hapje en een drankje.


Wedstrijdprogramma S.E.V. Zelhem

ZELHEM - Zaterdag 12 januari: KCD 1 – SEV 1 19.40 uur Steinheim in Doorn, AKC (Alm) B1 – SEV B1 09.45 uur Sluiskade in Almelo, Wageningen E9 -SEV E1 09.00 uur Het Binnenveld in Wageningen.

Zaterdag 12 januari: SEV 3 – KVZ 5 20.20 uur, SEV A1 - Ons Clubje A1 19.00 uur beiden in sporthal De Pol in Zelhem.