Afbeelding
Foto: Gebruiker

Orgelconcert: Willem Vonk

ZELHEM - Vrijdag 9 augustus zal Willem Vonk een orgelconcert verzorgen in de Lambertikerk te Zelhem. De orgelklanken zijn te beluisteren van 15.00 tot 15.45 uur. Naast Willem Vonk zullen ook een aantal leden van de Schola Cantorum St. Nicolai van de Nicolaaskerk te Baarn hun medewerking verlenen aan dit concert.

De zomerconcerten in de eeuwenoude Lambertikerk zijn al jaren bekend bij de liefhebbers van orgelmuziek. Op zes achtereenvolgende vrijdagmiddagen kan men luisteren naar bekende Nederlandse organisten. Zij stellen zelf hun programma samen waardoor ieder concert een heel eigen sfeer krijgt. De concerten zijn laagdrempelig opgezet: het programma is zeer afwisselend, de uitvoeringen duren niet lang, en de toegang is gratis. Wandelaars en toeristen maar ook luisteraars die niet bekend zijn met orgelmuziek zijn van harte welkom in de mooie kerk.

Willem Vonk
Willem Vonk studeerde piano bij Rinus Groot en orgel bij Bernard Bartelink. Meteen na zijn orgelstudie volgde een lange reeks van optredens die hem langs belangrijke orgels van Europa voerden, zoals het orgel van de kathedrale basiliek St. Bavo. Ook trad Willem Vonk op in de zomerserie orgelconcerten georganiseerd op het wereldberoemde Gablerorgel te Weingarten (Duitsland). Als pianist begeleidde hij de afgelopen decennia vele zangers en instrumentalisten met een zeer uiteenlopend repertoire. Willem Vonk is sinds 1991 organist en koordirigent van de Nicolaaskerk te Baarn nadat hij dezelfde functie had uitgeoefend in Amsterdam (Duif en Krijtberg) en Haarlem.


www.lambertikerk.nl


Expositie schilderijen van Willem Luesink in de Catharinakerk

DOETINCHEM - In de Catharinakerk is in week 33 een expositie te zien van schilderijen van Willem Luesink.

Willem Luesink exposeert acrylschilderijen op dik papier en karton. Ze zijn groot, kleurig en expressief. Het onderwerp is vaak een Bijbelverhaal. Als kind op de School met de Bijbel tekende hij die al. Nu doet hij dat nog steeds, maar met een iets andere techniek, invalshoek en een volwassen kijk. De verhalen lenen zich prima om heftige gevoelens en gebeurtenissen weer te geven.

De expositie is te bezichtigen in de Catharinakerk in het centrum van Doetinchem op dinsdag 13 augustus en zaterdag 17 augustus van 11.00 tot 15.00 uur.


Ingrid Meijer in de Driekoningenkapel

DOETINCHEM - In de Driekoningenkapel is in week 33 een expositie te zien van schilderijen van Ingrid Meijer.

Ritmes in het landschap fascineren haar. In het schilderen zoekt Ingrid Meijer naar abstractie. Meestal ontstaat er een lijnenspel en bepalen vlakverdeling en kleurgebruik de kracht of juist de stilte die van een schilderij uitgaat. De Driekoningenkapel is dinsdag 13 augustus en zaterdag 17 augustus geopend van 11.00 tot 15.00 uur.

Ook is de expositie te bezichtigen voor en na het vrijdagavondconcert in de kapel aan de Gasthuissteeg in het centrum van Doetinchem, achter hotel De Graafschap.