De hartige ronde staat op tafel, nog even en dan genieten maar. Foto: Ilonka Jolink
De hartige ronde staat op tafel, nog even en dan genieten maar. Foto: Ilonka Jolink Foto:

High tea voor Steenderense
Zonnebloem-dames

STEENDEREN/VORDEN - Waren het anderhalve week geleden Zonnebloem-mannen uit Steenderen e.o. die hun hart konden ophalen aan oldtimers en klassiekers, afgelopen vrijdag was het de beurt aan een groepje Zonnebloem-dames. Voor hen was een lunch georganiseerd met allerhande hartige en zoete gerechtjes zoals die bij een high tea worden geserveerd.

De meer dan zomerse temperatuur werd getrotseerd om naar De Helderboom in de buurtschap Linde te rijden, het laatste stukje over een landweg die hoofdzakelijk wordt gebruikt door wandelaars en fietsers. In de voormalige stal van de boerderij, verscholen achter houtwallen en fruitbomen, is sinds een aantal jaren een theehuis ondergebracht.

De dames genoten er van een uitgebreide lunch. Wat te zeggen van een koude Spaanse groentesoep, van Italiaanse sandwiches met divers beleg, open broodjes met geitenkaas en tomaat, met brie en walnoten. Paste de een na een aantal van de heerlijkheden, een ander liet zich alle gerechtjes goed smaken. "Ik eet niet zo veel en wil een plekje bewaren voor het zoet dat nog gaat komen". … maar soms kon aan de verleiding niet worden weerstaan om toch dat ene broodje ook nog te proeven. Een plekje bewaren voor de zoete ronde was trouwens aan te bevelen: brownies, worteltaartjes, roomtaartjes met blauwe bessen en fruit werden op tafel gezet.
De omgeving, de hartelijke ontvangst zullen meegewerkt hebben aan de relaxte, ongedwongen en gezellige sfeer tijdens de drie uur durende lunch; de dames gingen voldaan huiswaarts.


www.zonnebloem.nl/steenderen