Voorjaarsmarkt: kunstnijverheid en creativiteit

HENGELO - Marktvereniging Hengelo Gld. organiseert vrijdag 31 mei een voorjaarsmarkt met het thema: 'kunstnijverheid en creativiteit'. Dit thema is gekozen omdat deze markt valt binnen de vier dagen van de Kunst4daagse in de Gemeente Bronckhorst. De voorjaarsmarkt is van 13.30 tot 18.00 uur op het terrein naast het oude gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Hengelo Gld.

Vorig jaar hebben veel toeristen die rond Hemelvaartsdag in Bronckhorst waren, de voorjaarsmarkt bezocht. Alle vaste bezoekers van de weekmarkt, vakantiegangers, ouders met hun kinderen en anderen mogen de gezelligheid van deze markt niet missen. Iedereen kan rekenen op een smakelijke en inspirerende middag. De Marktvereniging ontvangt alle bezoekers met een gratis kopje koffie of thee en voor de kleintjes frisdrank.
Meer dan twintig standhouders nemen deel. Bezoekers kunnen kennismaken met de kunstnijverheid en creativiteit of andere vormen van huisvlijt uit deze regio. De wekelijkse standhouders en de diverse aanbieders van streekproducten laten hun bezoekers graag proeven van hun (h)eerlijke streekproducten. Een stoelenmatter, een klompenmaker (ook klompenmakersnat) en een rietdekker laten zien hoe oude beroepen overleven in deze regio. Voor de kinderen zijn er natuurlijk lammetjes en andere jonge dieren die bij het voorjaar horen en de ijscokar met heerlijk boerenijs zal aanwezig zijn.
Om de sfeer te verhogen wordt de muzikale omlijsting op nostalgische wijze verzorgd door Xandra Storm met haar L'orgue de Barbarie. Zij zingt en speelt Nederlandse en Franse liedjes met dit bijzondere draaiorgeltje.