Lisanne Berendsen uit Toldijk met haar pony Falco van de Stompslag. Foto: Willem Hamer
Lisanne Berendsen uit Toldijk met haar pony Falco van de Stompslag. Foto: Willem Hamer

Lisanne Berendsen twaalfde op Nederlands Kampioenschap Springen

ZUTPHEN/TOLDIJK – Tijdens de Regiokampioenschappen van Gelderland/Flevoland op 2 februari in Westervoort behaalde Lisanne Berendsen uit Toldijk met haar pony Falco van de Stompslag, uitkomende voor RV en PC Gorssel Zutphen, een derde plek in de klasse L cat. D/E. Hiermee verdiende de combinatie een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen, welke op 23 maart werden verreden op het Nationaal Hippisch Centrum te Ermelo. Tijdens deze kampioenschappen komen de beste ruiters en amazones uit het hele land bij elkaar om te strijden om het Nederlands Kampioenschap. Lisanne wist met de door haar vader gefokte pony een hele mooie foutloze ronde te rijden en daarmee plaatste de combinatie zich voor de barrage. In de klasse L wordt de barrage verreden op snelheid. Lisanne ging goed van start en wist een mooie tijd neer te zetten, helaas liep ze onderweg een pechbalkje op. Hierdoor vielen ze net buiten de ereprijzen, maar was deze prestatie goed voor een hele mooie 12e plaats in het eindklassement.


Damnieuws: competitiepartijen

HENGELO – In de onderlinge competitie zijn verschillende partijen gespeeld.

Harry Vos - Arnoud de Greef 1-1, Rodiers Evers - Ben Okken 1-1, Gerrit Halfman - Theo Ortsen 0-2, Jaap de Vries - Jaap Vos 1-1, Gerrit Kreunen - Jan Luiten 1-1, Jaap de Vries - Harry Vos 0-2, Theo Ortsen - Jan Luiten 1-1, Arnoud de Greef - Jan Bosch 2-0, Gerrit Halfman - Han van Beek 2-0, Gerrit Kreunen - Wim Sloetjes 1-1, Jaap Vos - Rodier Evers 0-2.
Standen: Groep A: 1. Arnoud de Greef 18-31, 2. Harry Vos 17-29, Ben Okken 16-23. Groep B: 1. Gerrit Kreunen 15-17, 2. Jan Luiten 18-17, 3. Wim Sloetjes 18-16.

DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen en uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl/nationale-competitie/


Quintus D1 behoudt voorsprong

HENGELO – Twee teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun uitwedstrijden op zondag 31 maart in Sportcentrum Triominos in Duiven. Quintus D1 speelde hun uitwedstrijd tegen HCL/Groessen-Loo D1. Jasmijn van de F met het team mee, waardoor er een wissel was. Vanaf het begin ging 't goed. HCL verdedigde vanaf de middenlijn, waardoor er een grote open ruimte lag tot de cirkel. Quintus zag dat snel en speelde mooi om de tegenstanders heen. Het vrijdag geoefende 1-2tje werd ook een paar keer toegepast. Mies in het doel wist de ballen er goed uit te houden. Jasmijn heeft goed meegespeeld op de hoek! Quintus had meteen een voorsprong en kon die ook zo houden. Eindstand 11-16. Quintus Dames senioren 1 moest uit tegen Duiven DS2. Met een uitgedunde selectie aangevuld met c-meisjes, speelde Quintus haar laatste wedstrijd. De dames bedankten Fleur en Merel, want zonder hen hadden de dames geen team gehad. Uiteindelijk kwam Quintus veel schotkracht tekort en verloor dan ook behoorlijk, uitslag 25-13.


Concours Hippique de Graafschap

VORDEN – In Vorden wordt op zaterdag 6 en zondag 7 april de eerste wedstrijd voor het buitenseizoen georganiseerd door Rijvereniging en Ponyclub de Graafschap bij de eigen locatie aan de Hamelandweg.

Op zaterdag 6 april beginnen de paarden en pony's vanaf 9.00 uur met de dressuurwedstrijden in de klasse B t/m ZZ Licht. Op zondag 7 april zullen de gehele dag vanaf 9.00 uur de pony's starten in het springen (klasse B t/m ZZ) en de dressuur (klasse B t/m L1). Ook zullen de kleinste pony-combinaties starten in de Bixie rubrieken.
Twee weken later in het paasweekend organiseert Rijvereniging en Ponyclub de Graafschap op zaterdag 20 en Tweede Paasdag (maandag) 22 april een oefencross. Paarden- en pony combinaties zullen dan, na een springparcours in de rijhal, een crossparcours over natuurlijke hindernissen, inclusief waterbak, door de bossen en over het weiland bij de rijhal rijden.