Film: 'Miami Vice in de Hengelse Mais'

ZELHEM/HENGELO - Op vrijdag 5 en 12 april draait de film 'Miami Vice in de Hengelse Mais' uit 1990 in het ARX Theater in Zelhem. Bij dit stukje 'historisch erfgoed van de Achterhoek' zal de regisseur Rudie Kreunen van tevoren een toelichting geven aan de hand van nooit eerder vertoonde beelden.

De film zelf gaat over de Hengelose rechercheurs Bean en Makka, die uit Amerika worden teruggeroepen door inspecteur Stoom om de golf van criminaliteit in het dorpje Hengelo te helpen bestrijden.
Zo is tijdens de wegrace in Hengelo het zijspan van de wereldkampioenen Streuer en Schnieders gestolen. Het valt voor Bean en Makka niet mee om achter de identiteit van de criminelen te komen. Zelfs Achter het Nieuws met Paul Witteman besteedt aandacht aan de problemen in de Achterhoek.
Dan komen ze op het spoor van de popgroep Normaal, wat hebben zij met dit alles te maken? Zelfs de Boeren-Eenheid (BE) komt er aan te pas om dit kolderieke Achterhoeks verhaal naar een verrassend einde te helpen.
Het belooft een leuke Achterhoekse aangelegenheid te worden op 5 en 12 april. Voor beide data zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Reserveren kan via info@arxtheater.nl.