Leerlingen helpen en ontmoeten bij Puur Natuur. Foto: Present Bronckhorst
Leerlingen helpen en ontmoeten bij Puur Natuur. Foto: Present Bronckhorst

Leerlingen De Garve helpen en
ontmoeten bij Puur Natuur

WICHMOND/HENGELO - Vijf leerlingen uit groep 7/8 van basisschool De Garve uit Wichmond hebben in maart een ochtend meegewerkt met de medewerkers van Puur Natuur in Hengelo. Philadelphia Zorg biedt bij Puur Natuur werk en dagbesteding aan mensen met een beperking. De leerlingen hielpen onder andere bij het glazuren van schalen en het maken van labels. Daarnaast was er tijdens de pauze tijd om elkaar beter te leren kennen en samen te kletsen. De ontmoeting is een onderdeel van de lessen 'Mens en maatschappij' van de school.

De school schakelde Present Bronckhorst in om een aantal ontmoetingen te regelen voor alle kinderen van groep 7/8, zodat de leerlingen de theorie die ze hadden geleerd in de praktijk konden ervaren. Tijdens de les 'Mens en maatschappij' hadden de kinderen uitleg gekregen over mensen die 'anders' zijn of hulp nodig hebben en over hoe zij toch mee kunnen doen in de maatschappij. Om hier meer inzicht in te geven en de leerlingen te laten leren door eigen ervaring, gingen de leerlingen kennismaken met verschillende doelgroepen op locatie. Naast Puur Natuur worden er binnenkort ook bezoeken gebracht aan een zorgboerderij en een zorgcentrum.

Een school die het ook leuk vindt om leerlingen kennis te laten maken met mensen met een beperking of ouderen en ze op die manier in de praktijk te laten ervaren hoe leuk en leerzaam dit is, neemt contact op met Hilde Colenbrander, projectcoördinator Present Bronckhorst, 06-15136687. Zij regelt graag een unieke ontmoeting.


Leerlingen De Leer leren over ict en programmeren

HENGELO - De laatste week van maart verdiepten de leerlingen van daltonbasisschool De Leer zich nog meer in Ict en Programmeren. Veel activiteiten en begrippen rondom dit thema kwamen aan de orde; denk aan Beebot, scratch, vlog, virtual reality, kahoot, unplugged, google expedition en stopmotion. Daarnaast zijn in de groepen ook robots, tablets en diverse presentaties in elkaar gezet.

Bij dit project heeft de school de medewerking gekregen van netbeheerder elektriciteit TenneT. Donderdagavond 28 en vrijdag 29 maart stond de bus van TenneT op het plein en konden de leerlingen door middel van virtual reality in de wereld van elektriciteit kruipen. Een hele belevenis!

Maandagochtend werd het project geopend met een 'echte' robot op het plein en donderdagavond waren de ouders en andere belangstellenden van harte welkom om door de leerlingen geïnformeerd te worden. Een mooie en leerzame week.

Leerlingen De Leer kruipen in de wereld van elektriciteit door virtual reality. Foto: PR


Steenderens paasontbijt viert 10-jarig jubileum

STEENDEREN - Dit jaar wordt voor de tiende keer het Steenderens paasontbijt gehouden, op Eerste Paasdag, zondagmorgen 21 april om 8.45 uur. Het wordt dus ditmaal een jubileumfeest in de grote zaal van 'Het Anker' aan het marktplein.

"Tien jaar geleden werden plannen gemaakt voor een gezellig paasontbijt voor een kleine groep mensen," zo kijkt het organiserende Discover-team terug. "Want wie zou er nu om kwart voor negen 's morgens al naar Het Anker komen? Maar de grote zaal bleek in dat eerste jaar helemaal vol te zitten met ontbijtgasten." Sindsdien stroomt ieder jaar op de vroege ochtend van Eerste Paasdag Het Anker vol met bezoekers van allerlei leeftijden, kerken en achtergronden. Tal van dorpsgenoten dragen hun steentje bij met het bakken van broodjes, het koken van eieren en het aankleden van de zaal. En anderen zorgen weer voor een bijdrage met hun zang en muziek. "Een uniek gebeuren, dat aangeeft dat we als Steenderenaren elkaar graag willen ontmoeten."
Het paasontbijt vindt ook dit jaar plaats op Eerste Paasdag, en begint om 8.45 uur in 'Het Anker'; de deuren zijn vanaf 8.30 uur open. De maaltijd begint traditiegetrouw met zang en muziek. Vervolgens kunnen de bezoekers genieten van een uitgebreid ontbijt. Er wordt zoals gewoonlijk een kleine financiële bijdrage gevraagd. Maar veelal wordt door de bezoekers zelfs iets extra's gegeven, aangezien de opbrengst ieder jaar naar een goed doel gaat.
De afgelopen jaren werd het paasontbijt iedere keer door zo'n 80 tot 100 personen bezocht; en zeker tijdens dit jubileumfeest wordt een grote opkomst verwacht. "Daarom is het dit jaar belangrijk wanneer men zich, vanwege de beschikbare ruimte en ook voor de benodigde inkopen, vooraf opgeeft."

Opgave is onder andere mogelijk via de mail: discover.steenderen@gmail.com of BEL 0575-452643. Iedereen is van harte welkom.

Leerlingen De Leer kruipen in de wereld van elektriciteit door virtual reality. Foto: PR
Paasontbijt in Steenderen viert dit jaar haar 10-jarig jubileum. Foto: PR
Leerlingen helpen en ontmoeten bij Puur Natuur. Foto: Present Bronckhorst