Noaberviering over stem hebben

HENGELO - De eerstvolgende Noaberviering wordt gehouden op zaterdag 13 april en het thema is: 'Onze stem… Wat hebben we te zeggen? Hoe en wanneer gebruiken we onze stem? En welke stemmen omringen ons?' Dit seizoen zijn de vieringen in het Willibrordhuus van de katholieke geloofsgemeenschap, Spalstraat 38. Aanvang 19.00 uur.

De Noaberviering, al sinds 2012 eenmaal per kwartaal gehouden door de Raad van Kerken Hengelo Gld., is een oecumenische en laagdrempelige bijeenkomst rondom een bepaald thema.
Een alternatieve vorm van gezamenlijk vieren die steeds begint met gastvrije ontmoeting. Van harte welkom.


Bernardusschool laat gasten genieten van pannenkoeken

KEIJENBORG - Groep 8 van de Bernardusschool organiseerde dit jaar weer de Pannenkoekendag. Er waren rond de 70 mensen.

Twee groepjes kinderen oefenden hard voor de optredens. Anderen belden naar de Albert Hein in Hengelo om te vragen of ze de kinderen konden sponseren en dit hebben ze gedaan, bedankt daarvoor. Ook dank aan Joost Jansen voor het sponsoren van de borden en bestek. De kinderen waren verdeeld in verschillende groepjes, namelijk garderobe, koks, bediening, versiering en contactpersoon met de supermarkt.
Op donderdagmiddag waren de koks druk bezig met het bakken van rond de 200 pannenkoeken. De contactpersonen haalden ook op donderdagmiddag de boodschappen op bij Albert Hein. Vrijdagochtend heette een groepje kinderen de mensen welkom. Die hadden allemaal een kleurtje en een nummer waar ze de jassen konden op hangen. Daarna mochten de mensen een plekje zoeken in de grote hal. De opa´s en oma´s moesten onder hun stoel kijken, want er zat een briefje onder één van de stoelen. Daar stond op geschreven: 'u krijgt de eerste pannenkoek'.
De bediening serveerde uiteindelijk drie ronden met pannenkoeken en tussendoor werden er optredens gehouden. De optredens bestonden uit een dansje, een turnact en een optreden van een cabaretier.
Nadat iedereen uit het restaurant weg was, zijn er nog pannenkoeken rondgebracht naar senioren in Keijenborg die niet in de gelegenheid waren om naar school toe te komen.