Henk Smeitink, Anton van Ingen en Ben Schlief. Foto: PR
Henk Smeitink, Anton van Ingen en Ben Schlief. Foto: PR

Henk Smeitink en Ben Schlief nemen afscheid van de Marktvereniging

HENGELO - Waar vind je ze nog, vrijwilligers die respectievelijk negentien en veertien jaar een belangrijk deel van hun vrije tijd beschikbaar stellen voor een vereniging. Met veel spijt hebben de leden van de Marktvereniging in de jaarlijkse ledenvergadering, woensdagavond 20 maart in zaal Leemreis, afscheid genomen van Henk Smeitink en Ben Schlief. Beide heren ware regulier aftredend en besloten dat het na zoveel jaren genoeg is geweest. De Marktvereniging die van oorsprong een belangrijke taak had in het organiseren van paardenmarkten en paardenkeuringen, heeft een ander karakter gekregen. De belangrijkste activiteiten van de vereniging zijn nu het verzorgen van de weekmarkten in Hengelo en Zelhem en de verhuur van materialen voor evenementen.

De voorzitter roemde in zijn afscheidsspeech Henk Smeitink om zijn rustige, correcte, gedegen, vriendelijke en betrouwbare aanpak van zaken. Karaktereigenschappen die perfect passen bij de functie van notulist en marktmeester. Functies die hij jaren uiterst zorgvuldig heeft ingevuld. Als marktmeester weet hij op de juiste wijze om te gaan met de persoonlijkheid van standhouders op de markten.
Omdat Henk een echte paardenliefhebber is en de activiteiten met betrekking tot paarden niet langer meer worden georganiseerd, vond hij dat het tijd was zijn bestuurlijke betrokkenheid te beƫindigen. Henk blijft actief als marktmeester.

Na veertien jaar met ontzettend veel enthousiasme zijn bestuursfunctie te hebben ingevuld, vond Ben Schlief dat het tijd werd het wat rustiger aan te doen. De leeftijd gaat daarbij meespelen. "Sommige dingen moet je niet langer meer uitstellen als je ze wilt doen," zegt hij. Daar hoop hij nu wat meer tijd voor te krijgen. Ben organiseerde de activiteiten van de medewerkers (vrijwilligers) van de Marktvereniging. Heel wat keren per jaar zijn tenten opgezet bij diverse evenementen van de HAMOVE, diverse buurtfeesten, winters pleinenfeest et cetera. Onderhoud van materiaal en gebouwen viel ook onder zijn verantwoordelijkheid.
De voorzitter roemde de inzet van Ben door zijn bedrijfsmatige aanpak, zijn enthousiasme en gedrevenheid en zijn betrokkenheid bij de vrijwilligers. Met zijn deskundigheid en creativiteit wist hij praktische oplossingen voor technische problemen te bedenken. De standhouders van de markt hebben enkele weken terug al afscheid van Ben genomen als marktmeester.

In hun dankwoorden gaven beide heren aan met genoegen terug te kijken op de plezierige, gezellige en inspirerende periode die zij binnen het bestuur en de leden hebben ervaren. Zij danken de leden voor het vertrouwen en wensen de vereniging succes om de maatschappelijke positie die de vereniging heeft met energie, creativiteit en ondernemerschap in te vullen.

Beide heren ontvingen als dank voor hun inzet een persoonlijke oorkonde, een dinercheque en natuurlijk ontvingen hun echtgenotes een prachtig boeket bloemen.