Clubleden van Tourclub Keiaosers op de racefiets. Foto: Gerrit Bosman
Clubleden van Tourclub Keiaosers op de racefiets. Foto: Gerrit Bosman

Keiaosers op de racefiets vanuit
Hengelo en Keijenborg

HENGELO/KEIJENBORG – Tourclub Keiaosers is weer begonnen aan het nieuwe fietsseizoen. Er wordt in twee groepen gefietst. De B-groep hanteert een wat gematigder tempo zodat er volop rond gekeken kan worden en er voldoende tijd is voor een gezellig gesprek onderweg. Afgelegde afstanden bedragen in het weekend ca. 75 – 90 kilometer. Zaterdag is de vertrektijd om 13.30 uur vanuit Hengelo en zondag om 09.00 uur vanuit Keijenborg.

De A-rijders houden er een wat sportiever tempo op na en fietsen dan ook een stukje verder, meestal zo rond de 100 kilometer. De ene week fietst de A op woensdagavond en de zaterdagmiddag, de B kan dan op de donderdagavond en zondagmorgen haar kilometers maken. De week erna is het dan weer net andersom. Zo is er voor iedereen gelegenheid om regelmatig mee te fietsen op zijn eigen nivo.

Met ingang van dit seizoen wordt er op woensdagavond en zaterdagmiddag telkens gestart bij Café Jansen en Jansen in Hengelo en op donderdagavond en zondag morgen vanaf Coen's Tapperij op de Keijenborg. Dit mede omdat inmiddels steeds meer leden uit Hengelo komen.
Wie nu denkt: "Dat lijkt mij ook wel wat, met een clubje gelijkgestemden lekker rondfietsen door onze mooie omgeving", die kan altijd een keertje geheel vrijblijvend mee komen fietsen. Een dagdeel in het weekend is daarvoor het meest geschikt. Opgeven hiervoor is niet per se nodig, maar kan natuurlijk wel, via mail naar keiaosers@gmail.com.


www.keiaosers.nl


Ook teams kunnen strijden voor een snelle tijd in de Keppelrun

HOOG KEPPEL - De inschrijving voor de twaalfde editie van de Keppelrun op Pinksterzondag 9 juni is geopend. De Keppelrun is een professionele hardloopwedstrijd die de deelnemers dwars door het fraaie decor van een typisch Achterhoeks coulisselandschap en door twee dorpskernen leidt. Onderweg ervaren zij de rust en de schoonheid van de natuur en komt de historie tot leven. Start en finish van de Keppelrun is in Hoog-Keppel en het startschot klinkt om 10.30 uur voor de 5 kilometer-loop, om 11.15 uur voor de 10 kilometer-loop en 12.30 uur voor de jeugdloop.

De Keppelrun is een evenement met tijdregistratie waarbij sportiviteit, gezondheid en gezelligheid voorop staan. De route geeft spannende doorkijkjes, waar boerderijen, bos, weilanden en akkers elkaar afwisselen. Het parcours heeft bewezen dat snelle tijden mogelijk zijn. De Keppelrun staat bekend om de gemoedelijke sfeer en is voor jong en oud. Betrokken sponsors, enthousiaste vrijwilligers en plaatselijke muzikanten zorgen samen met de organisatie onder auspiciën van voetbalvereniging HC'03 voor een perfect hardloopevenement.
Het parcours van de 5 kilometer is nu nóg mooier, de lopers gaan gedeeltelijk over en langs de banen van de Keppelse Golfclub. Kortom, met de Keppelrun geniet je van een afwisselend en uitdagend hardloopparcours.

Teams kunnen samen strijden voor een snelle tijd
Altijd al eens met familie, vrienden, collega's, buren of sportteam de strijd aan willen gaan? Dit is de kans, want dit jaar kunnen voor het eerst teams deelnemen. Naast een individuele tijd strijden teams dan ook mee voor de snelste teamtijd. Een team bestaat uit drie of vier lopers, waarbij de snelste drie tijden meetellen. Samen meedoen kan op de 5 of de 10 kilometer. Als werkgevers een team willen sponsoren, doe dan mee met de bedrijvenrun.

Inschrijving
Om mee te doen aan de Keppelrun, kunnen belangstellenden zich tot en met zaterdag 8 juni 18.00 uur inschrijven. Er is een na-inschrijving (tegen hoger tarief). De kosten voor deelname aan deze wedstrijd bedragen 3 euro voor de jeugdloop, 9 euro voor de 5 kilometer-loop en 10 euro voor de 10 kilometer-loop. Alle deelnemers ontvangen dit jaar een unieke herinneringsmedaille en onder andere ook een cadeauvoucher voor een gratis ontspannen dagje wellness, kortingsbon voor hardloopschoenen en gratis entree tot openluchtzwembad Hessenbad.

Alle overige informatie en praktische zaken zijn te vinden op de site.


www.keppelrun.nl


P.V. De Koerier Zelhem huldigt leden

ZELHEM - Op vrijdagavond 22 maart werd er tijdens de voorjaarsvergadering stilgestaan bij het 25-jarig jubileum van de heren Sander Gemmink en Martie Burghout. Zij kregen van de voorzitter Hans Menkhorst een zilveren speld met een prachtige bos bloemen als aandenken vanwege het al zolang lid zijn van de Zelhemse postduivenvereniging. Eén lid ontbreekt helaas op de foto, dit is de heer Eenink, hij is veertig jaar lid en is eveneens voorzien van een prachtig bos bloemen en een diploma. P.V. de Koerier feliciteert haar leden met hun jubileum.

Keppelrun start en finish in Hoog-Keppel. Foto: Pascal Teerink